17. jul
STOPP: Espen Enger Halvorsen gir seg som skihopp og kombinert-utøver. Han satser nå på jusstudiene. Arkivfoto: Bjørn Hytjanstorp
 
Hopper av kombinert
Espen Enger Halvorsen mente at nok er nok. Mens kombinert-eliten kjempet om NM-medaljer sist helga, studerer Espen jus i Bergen.

Publisert: 22.nov.2017 18:00
Oppdatert: 22.nov.2017 21:42

– Jeg har faktisk ved flere anledninger stått opp, tatt på meg treningsklærne og gjort meg klar til ei ny treningsøkt. Men plutselig har jeg innsett at jeg egentlig skal på en forelesning på universitetet, ler Espen Enger Halvorsen.

Den utflyttede eidsvollingen har i årevis satset på idrett. Han flyttet som 15-16-åring til Lillehammer for å se hvor god han kunne bli som skihopper. Og god ble han.

TIL BERGEN

De siste to årene utvidet han satsingen også inkludert langrenn. Espen satset på kombinert og gjorde sine saker bra. Han ble blant annet belønnet med flere turer til internasjonale konkurranser. Men denne sesongen er det slutt.

Eidsvollingen sitter nå i Bergen og studerer jus på heltid. Riktignok er han ikke ukjent med faget. Han tok nemlig bachelor i jus, mens han fortsatt bodde på Lillehammer og satset på idrett, så nå er det kun paragrafer og lovtekster som gjelder. Nå er det ikke vinkelen på beinet på hoppkanten, glideren under langrennsskiene eller vekslingene mellom padling og enkelt eller dobbeltdans som teller mest. Nå er det en annen dans.

– Mot slutten av sist sesong fikk jeg en lungebetennelse. Da jeg skulle starte opp treningen opp mot årets sesong klundret jeg fortsatt med å få kroppen til å spille på lag. Jeg måtte også etter hvert ta en avgjørelse med studiene. Jeg fikk tilbud om å studere i Bergen og hadde sagt nei takk til studieplassen en gang tidligere. Nå tok jeg ikke sjansen og dermed ble det flytting til Bergen, sier Espen.

IKKE BILLIG

– Det er vel heller ikke billig å satse på en idrett hvor man ikke er helt i den ypperste verdenseliten?

– Man driver ikke med idrett for pengenes skyld. Men på må også være realistisk. Man må ha et sted å bo, ha penger til mat og til utstyr. Er man ikke blant verdens beste er det komplett umulig å leve av det. I mange år har jeg hatt veldig store sponsorer på hjemmebane og det er jeg veldig glad for. Det har vel egentlig vært en forutsetning for at jeg har kunne drive med sporten, sår Espen fast.

– Dette er nok den største avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv så langt. Å gi seg med idretten, som har vært en så utrolig viktig del av livet mitt i veldig mange år, var veldig vanskelig, avslutter studenten Espen Enger Halvorsen, som man altså ikke finner på helgas startliste i NM.

LES OGSÅ: Vil trene litt mindre for å bli enda bedre

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no