26. apr
VETERANER.: Høst består av Geir Jahren, Lasse Nilsen, Bernt Bodal, Svein Rønning og Knut R. Lie. Foto: Privat
 
Høst kommer til høsten
August står i progrockens tegn.

Publisert: 07.jul.2017 09:00
Oppdatert: 05.jul.2017 13:53

Bandet Høst ble startet i Østfold på begynnelsen av 1970-tallet, og leverte tyngre progressiv rock med norske tekster. De var musikalsk inspirert av blant andre Yes og Wishbone Ash. Gutta platedebuterte med suksessalbumet På sterke vinger 1974, en LP som har fått en solid plass i norsk rockehistorie.

LES OGSÅ: Fjorårets byfest varte i elleve dager

De spilte hundrevis av konserter rundt omkring i Norge i sin sid, og det faktum at de sang på norsk skapte stor begeistring hos publikum. Allerede kort tid etter platedebuten begynte utskiftningene, men gruppa rakk å gi ut tre plater fram til bruddet som kom allerede i 1978.

Siden har de gått hver sin vei, men som alle store musikkhelter har de innsett at det er tid for å ta fram instrumentene igjen.

TIL JESSHEIM

I oktober 2016 samlet Høst hele originalbesetningen fra På Sterke Vinger, og spilte i Haugesund sammen med blant andre Aunt Mary. Dette ble en så stor suksess at fans over hele landet krevde flere konserter fra bandet i 2017.

18. august stiller Høst med komplett originalbesetning fra 1974 – når de inntar Kulturbanken Kreti & Pleti i Storgata. Da er det duket for norsk musikkhistorie, og likere av progressiv rock bør kjenne sin besøkelsestid.

– Vi gleder oss veldig til denne dagen og kan love våre gjester en helt unik konsertopplevelse med bandet som i mars i år gjorde to forrykende reunionkonserter for fulle hus på Hard Rock Cafe i Oslo, påpeker kulturbanksjef Christian Taalesen.

Høst eksisterte samtidig med andre norske storheter som Aunt Mary, Høst, Saft, Junipher Greene, Undertaker’s Circus, Flax og Ruphus. Resultatet er nok en relativt høy gjennomsnittsalder på publikum denne kvelden, uten at det kommer til å legge noen demper på opplevelsen.

FLERE KONSERTER

Høst sin opptreden i Kreti & pleti er bare én av mange gode musikkopplevelser som står i kø i Jessheim i august, både i Kulturbanken og under Jessheimdagene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no