16. nov
MARKED: Slik kan det gå for seg når Rustad Vel holder høstmarked. Bildet er tatt i fjor. Foto: Rustad Vel
 
Høstmarked og kjøkkeninnvielse i Rustad velhus
Rustad vel trår til med både stort høstmarked og innvielse av nytt kjøkken i Velhuset lørdag. Høstens marked tegner til å bli i en større målestokk enn tidligere.

Publisert: 07.sep.2018 09:00
Oppdatert: 06.sep.2018 07:14

– Det begynte i det små med at vi inviterte Rustad-innbyggerne til å komme med ting de ikke lenger hadde behov for å sette opp boder og selge det hos oss. I år er markedet utvidet med salg av mat fra lokale produsenter – honning, syltetøy og grønnsaker, forteller Ida Bakken i Rustad Vel.

De siste årene vellet arbeidet iherdig for å oppgradere kjøkkenet i velhuset. Penger er hentet fra forskjellige arrangement, som middagskafeer, juleverksteder, markeder og utlodninger. Lørdag blir det snorklipping for nye steikeovner, oppvaskmaskin og andre moderne hjelpemidler. Arbeidne er utført på dugnad og av greie fagpersoner.

– Vi har spart til dette i fire år, og inntil nå har det gått mye i papp og plast. Med det nye kjøkkenet har vi muligheter for større arrangementer, så som dåp, bryllup og konfirmasjoner. Vi har allerede bestillinger inne, og nå satser vi på at kjøkkenet blir godkjent av Mattilsynet, sier Bakken.

STOR FESTIVITAS

Lørdag kommer også Hurdal skolekorps og dansere fra økolandsbyen for å underholde. Barn fra Rustad-grenda har lovet at de skal synge og danse, mens magen kan fylles og tørsten slukkes i velkafeen.

– Leker, hesteridning og ansiktsmaling tilsier at dette er et marked for alle aldre. Og ikke minst: dette er et marked for alle enten de bor her eller der. Alle er velkomne til Rustad, sier Ida Bakken.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no