21. okt
BESTEMT. Arbeiderpartiets Ola Nafstad og Eva Gullichsen (bak) vant sammen med Senterpartiet i saken om hotellet på Romsaas. Herredsstyret stoppet i går megahotellet.
 
Hotellet blir ikke bygd
Herredsstyret i Ullensaker stoppet i går planene om det mye omstridte 70-meter høye hotellet på Romsaasjordet.

Publisert: 09.jun.2009 07:09
Oppdatert: 26.jan.2017 12:21

Ingen politikere i Ullensaker er motstandere av et hotell på Romsaas, det er høyden som har vært det store temaet. Mandag ble saken endelig votert om i herredsstyret, der rådmannens innstilling ble nedstemt med 24 mot 21 stemmer.

LITE FLERTALL
– Vi er selvsagt veldig glade for at vi fikk flertall i denne saken, selv om jeg skulle ønske flertallet var større i en så alvorlig sak, sier leder i Ullensaker Arbeiderparti, Eva Gullichsen.

Nå går denne saken tilbake til den opprinnelige byplanen som tillater et ca. 20-meters hotell på fem etasjer.

– Hvis utbyggerne ikke ønsker å bygge såpass lavt, kan de jo bare avhende tomta til andre utbyggere, mener Gullichsen.

STERKE MENINGER
– Dette hotellet vil prege hele Jessheim, dimensjonene og hvordan det blir i landskapet ved et tettsted. Vi er ikke mot hotellet, men det må være lavere. Dette handler om bokvalitet for naboene og om forutsigbarhet for dem som har eiendom i nærområdet, sier Ola Nafstad fra Ap.

– Det er nå vi har muligheten. Jessheim blir en av landets største byer om noen tiår, like stor som Drammen. Å tenke seg Drammen by uten et storhotell er lite sannsynlig, sier ordfører Harald Espelund.

– Et slikt hotell vil tilføre noe nytt og spennende i Jessheim, sier Tom Staahle fra Fremskrittspartiet. Han er en av dem som har snakket varmt for høyhotellet.
– 20 millioner mennesker lander på Gardermoen hvert år. Få av dem ender på Jessheim. Vi ønsker å trekke folk hit, derfor ønsker vi hotellet, sier Høyres Kjetil Nordengen.

BYPLANEN
Senterpartiets Tron Erik Hovin stilte spørsmål ved hvordan kommunen kunne sette til side den gjeldende byplanen som ikke tillater så høye bygg.

– Det er nå vi skal stemme over dette. Sier vi ja i dag, gir vi en juridisk rett til å bygge høyt. Selv om vi sier nei, betyr ikke det at hotellet ikke kommer. Tomta er regulert til dette og kommer til å ligge der i fortsettelsen, sier han og får støtte fra Gullichsen.

– En reguleringsplan er et stort politisk dokument som kommer fram etter mye arbeid og en lang prosess. Da kan det ikke være sånn at slike bestemmelser bare settes til side, sier hun.

Opposisjonens kamp for et lavere hotell førte til slutt fram. Om det kommer gjenstår å se, nå er det tilbake til start.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no