23. jul
VANT FRAM. Aktoratet i sexovergrepssaken. Fra venstre guttenes bistandsadvokat Gunhild Lærum, politibetjent Lone Austad, politiadvokat Anne Siv Åvitsland og statsadvokat Peter Andre Johansen.
 
Høyesterett avviste anke
OSLO. Høyesteretts ankeutvalg har avvist anken fra det overgrepsdømte foreldreparet.

Publisert: 18.sep.2014 14:01
Oppdatert: 27.jan.2017 12:25

Det betyr at dommen på henholdsvis 17 og 18 års fengsel for grove overgrep mot de tre barna, bli stående.
- Dette er vi veldig godt fornøyd med. Nå kan livet begynne for de tre barna, sier Gunhild Lærum til rb.no.
Lærum er barnas bistandsadvokat.

FORNØYD MED RETTSKRAFTIG DOM

Det er statsadvokat Peter Andre Johansen som har ført saken for påtalemyndigheten, først i tingretten og så to ganger i lagmannsretten. Han sier seg meget godt fornøyd med at dommen nå endelig er rettskraftig.
- Det har tatt lang tid og det har vært lenge å vente for de tre ofrene i saken. Jeg må få tillegge at det har tatt vel lang tid. Det er veldig lenge siden saken først ble behandlet i tingretten og fram til rettskraftig dom. Etter at lagdommerne overprøvde lagjuryen og satte deres kjennelse til side, måtte saken berammes enda en gang. Det tok lang tid fordi de to tiltaltes forsvarere var opptatt. Jeg beklager tidsbruken, men som sagt er jeg veldig godt fornøyd med at dommen nå er rettskraftig, sier han.

MAI 2013

Første gang saken var oppe i domstolene, var i Øvre Romerike tingrett i mai i 2013. Der ble ekteparet begge dømt til 17 år i fengsel for grove, seksuelle overgrep mot sine to felles sønner og morens sønn fra et tidligere forhold.
De anket til lagmannsretten, hvor saken kom opp i januar i år. Juryen svarte ja på skyldspørsmålet, men de tre fagdommerne overprøvde dette.
I mai i år kom saken opp til ny behandling i lagmannsretten, nå i en meddommerrett. Der ble moren dømt til 18 i fengsel, mens faren fikk 17 år.
Like etter domsavsigelse varslet foreldreparets forsvarere at de ville anke til Høyesterett på saksbehandlingsfeil. Denne anken er nå avslått, og det blir ingen ny behandling. Dermed er saken avsluttet og paret må se fram til mange år i fengsel.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no