27. jun
GODE VENNER. Ketil Nordengen (H) og Tom Staahle (Frp) har god kjemi. Nå kan de også bli partifeller. Staahle og Frp ønsker Nordengen velkommen.
 
Høyre-politiker ønskes velkommen i Frp
ULLENSAKER. Det kan bli sjokkovergang til Frp for Høyres Ketil Nordengen.

Publisert: 15.mar.2017 13:37
Oppdatert: 15.mar.2017 14:34

Før han ble vraket av eget parti i forkant av forrige kommunevalg hadde Ketil Nordengen vært én av de mest toneangivende politikerne i Ullensaker Høyre, ja hele lokalpolitikken på Øvre Romerike. Nå sitter han i fylkestinget for Høyre, og er valgt fram til 2019. Men etter det EUB erfarer holdes alle dører og muligheter åpne inn mot neste valg. Ketil Nordengen er orientert om saken, men ønsker ikke å kommentere den.

– Jeg og vi har samarbeidet godt med Ketil Nordengen tidligere, sier Ståle Lien Hansen, Frps gruppeleder i kommunestyret.

– Han er en svært god lagspiller. Støttende og én politiker ethvert parti ville se på som en styrke å ville ha i sine rekker.

– Kunnskapsrik og dyktig

– Nordengen er en het potet på overgangsmarkedet?

– Det var dine ord, men han er en kunnskapsrik og meget dyktig politiker som jeg har stor respekt for, svarer Lien Hansen.

Nordengen var gruppeleder for Ullensaker Høyre i kommunestyret i forrige periode. Han satt også i formannskapet. Han var opprinnelig nominasjonskomiteens ordførerkandidat, men tapte voteringen mot Willy Kvilten, nåværende varaordfører, da Høyre hadde et forberedende nominasjonsmøte. Da Nordengen senere også tapte voteringen mot Karianne Raad Wanggaard om andreplassen på lista bak nevnte Kvilten, valgte han å trekke seg fra hele lista. I stedet ble han valgt inn i fylkestinget.

– Hvordan synes du Nordengen ble behandlet av sitt eget parti under denne prosessen?

– Sett utenfra stusset jeg over det som skjedde. Jeg kjenner ikke de interne forholdene i partiet, men skjønner at Nordengen kan ha opplevd det som skjedde som vanskelig. Vi i Frp tok en telefon til Ketil etter det som skjedde. For å vise sympati og støtte.

– Stusset over det som skjedde

– Og for å fortelle ham at døra til dere står åpen?

– Døra vil alltid være åpen for Ketil. Men for at det skal bli en realitet, må vi jo bli enige om politikken. Han må være enig med oss i de viktigste sakene og kunne stå inne for og fronte det, svarer Lien Hansen.

– Ketil er en ressursperson som jeg trives særdeles godt med. Han er en usedvanlig dyktig fyr, som er profesjonell og omgjengelig. Vi ønsker alle som kjenner seg igjen i Frps politikk og som synes Ullensaker er en dynamisk kommune der det skjer mye positivt, velkommen, sier Staahle.

– For Høyre sin del vil det være veldig synd hvis vi mister Ketil til Frp. Som fylkespolitiker for Ullensaker gjør han en god jobb. Det vil være interessant å ta en prat med Ketil for å høre om hans situasjon og hva som eventuelt gjør at han kan havne i Frp, sier Høyres gruppeleder Karianne Raad Wanggaard.

– Forståelse for at Frp ønsker å ha ham i sine partirekker?

– Ja, det har jeg full forståelse for. Men jeg håper ikke at han velger å gå over. Vi jobbet for at Ketil skulle komme inn i fylkestinget, så sånn sett vil det være trist om han forsvinner fra oss.

– Hva tenker du om det han opplevde i Høyre foran forrige kommunevalg?

– Det som skjer på nominasjonsmøter skjer er en del av spillereglene. Jeg satt selv i valgkomiteen som innstilte på Ketil som partiets ordførerkandidat. Men det er til syvende og sist medlemmene som velger kandidaten, og det var et annet ønske fra flertallet i nominasjonsmøtet. Slik er demokratiet og det må vi ta til etterretning. Samtidig har jeg full forståelse for at han synes det var en vanskelig situasjon å havne i. Det må ha vært skuffende, men jeg håper ikke det bidrar til at han velger å gå over til Frp. Jeg håper posisjonen han har i fylkestinget har bidratt til å dempe den skuffelsen, svarer Raad Wanggaard.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no