17. jul
 
Høyre samles på Gardermoen - Kvilten skal snakke om Forsvaret

Publisert: 09.mar.2017 10:57
Oppdatert: 09.mar.2017 13:05

Høyre har landsmøtet fra torsdag til søndag i Ullensaker. Den viktigste saken er vedtak av stortingsvalgprogrammet for 2017–2021. Fra Øvre Romerike er Tone W. Trøen fra Eidsvoll, Bjørn Brekke fra Hurdal og Willy Kvilten fra Ullensaker representanter.

– Trøen skal holde innlegg om eggdonasjon som ventes å bli en het potet. Jeg skal snakke om bevilgningene til Forsvaret der det også forventes diskusjoner, spesielt til om Høyre skal forplikte seg til et måltall og ikke bare en ambisjon. Innlegget handler om Forsvaret og behovet for økte bevilgninger for å trygge landet. Jeg legger vekt på at den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, og at landene rundt oss i økende grad er seg selv nærmest. Det betyr at vi må være forberedt på at Forsvaret i større grad må kunne håndtere situasjoner på egen hånd, og at det både må ha større kapasitet og bedre utholdenhet. For å få til det kreves mer penger. Langtidsplanen fra i fjor gir oppskriften på hvordan det framtidige Forsvaret skal se ut, og etter hvert suppleres det med den pågående landmaktutredningen. Derfor må man nå lytte til flertallet av Høyres fylkesforeninger og lokallag, og programfeste at man skal øke bevilgningene til to prosent av BNP innen 2024, påpeker Kvilten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no