25. jun
NY UNGDOMSSKOLE. Høyres gruppeleder, Christian Bendz (t.h.), mener det er både mest økonomisk, framtidsrettet og miljøvennlig å bygge en ny ungdomsskole i Nannestad framfor å rehabilitere den gamle. Her sammen med partikollega Espen Skaar.
 
Høyre støtter ikke rehabilitering av Nannestad ungdomsskole. Vil bygge ny skole
NANNESTAD. Sier nei til rehabilitering og foreslår i sitt budsjett å bygge ny ungdomsskole.

Publisert: 01.des.2015 14:41
Oppdatert: 27.jan.2017 13:44

Partiet framholder den største saken det gikk til valg på, og mener man kan bygge en ny skole innenfor en kostnadsramme på 220.800.000 kroner, samme beløp som ligger i rådmannens økonomiplan for rehabilitering av skolen, bygging av kulturdel, undervisningsbygg og utvidelse av kommunehuset.

UANSVARLIG

- Vi synliggjør en fordeling i økonomiplanen, identisk med forslaget fra administrasjonen. Vi sier med dette nei til rehabilitering av eksisterende skole, undervisningsbygg, rehabilitering av kommunehuset og tilbygg av kulturdel, sier Christian Bendz, gruppeleder i Nannestad Høyre.
- Spørsmålet rundt kommunehuset vil være rett og slett uansvarlighet å avgjøre nå, før kommunen innen 1. juli neste år skal ha svart departementet om kommunens beslutning rundt kommunesammenslåing,

ALENE

Bendz synes det var skuffende at partiet sto alene i plan- og utviklingsutvalget da saken rundt detaljreguleringen ble behandlet.
Han viser også blant annet til at Høyre har blitt beskyldt for å komme opp med en løsning uten penger,
- Vi lovet velgerne en kostnadsramme ved økonomiplanregulering. Det har vi på plass, og det positive er at den er innenfor hva rådmannen har foreslått, dog med fokus på litt andre prioriteringer. Høyre framstår i denne saken som det eneste ansvarlige og miljøfokuserte partiet. Vi vet at det vil komme uforutsette kostnader knyttet til rehabilitering av et bygg fra 1964, som var bygget etter helt andre miljøstandarder enn hva som kreves i dag, sier Bendz.
LES OGSÅ: Høyre vil stanse rehabilitering av Nannestad ungdomsskole

LANGSIKTIGHET

Partiet mener man har vært mer opptatt av arkitektur enn langsiktighet.
- En rehabilitering vil delvis løse utfordringene de neste 10-15 åra. Vi har et 30-40 års perspektiv, noe vi må i slike saker. Den planlagte rehabiliteringen har ikke på langt nær fokusert på hva som vil bli de faktiske kostnader. Det er altfor mye skisseprosjekt og basert på for tynt grunnlag rundt størrelse av ekstra uforutsette kostnader, hevder Bendz.
Partiet mener også at det må være bedre å bygge en ny skole og samtidig bruke eksisterende skole i byggeperioden, framfor å plassere lærere og elever i brakker.
- Vi vet at det er enkelte partier som vil støtte oss, men er forberedt på å stå alene som ansvarlig parti. Det er visst viktig for enkelte partier å la det gå prestisje i saken, sier Bendz.
Budsjett for 2016 og økonomiplan 2016-2019 skal behandles av kommunestyret 8. desember.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no