17. jun
 
Humor og alvor hånd i hånd i Panorama
EIDSVOLL. Med forestillingen Bomullsbarna slo Eidsvoll kulturskole og Eidsvoll Amatørteater seg sammen. I overkant av 50 unge aktører var på scenen i Panorama lørdag.

Publisert: 04.apr.2017 14:06
Oppdatert: 04.apr.2017 21:59

Ideen oppsto så sent som i januar. Eidsvoll Amatørteater ønsket å gjøre noe mer for ungdomsgruppa si. De tok kontakt med Eidsvoll kulturskole, og det ferdige produktet ble framført for et fullsatt Panorama.

EFFEKTIVE

Stykket betegnes som en musikalsk ungdomsrevy og er skrevet av Håkon T. Nielsen. Det tar for seg ungdommens hverdag med foreldre og besteforeldre. Overgangene mellom humoristiske og mer alvorlige innslag er hyppige, men godt timet. Skuespillerprestasjonene ble godt sammensydd med musikerne og sangerne fra kulturskolen.

– Vi har strøket noen scener fra originalmanuset og lagt inn noen egne sekvenser, forklarer prosjektleder Øyvind Sandbu.

Videre forteller han at den relativt korte perioden har forløpt fint.

– Jeg synes de har fått til mye på liten tid, påpeker han.

TAR SIKTE PÅ NY FORESTILLING

– Det er moro å få vise fram så mange talenter. Både skuespillere og musikere fikk boltre seg på scenen. Dette ga absolutt mersmak, sier Sandbu.

I og med at dette var første gang amatørteateret og kulturskolen samarbeidet på denne måten var gjennomføringen også en læringsprosess.

– Jeg håper vi har fått utfordret og bygget opp disse ungdommene. Det er jo de som er fremtiden – både på og av scenen. Neste gang kan vi kanskje legge lista litt høyere, understreker prosjektlederen.

MINNE FOR LIVET

– Dette var veldig gøy, stråler tre av aktørene etter endt forestilling. Alvilde Fjørtoft Pettersen (12), Maria Fuglehaug (12) og Iver Graabræk-Dyndahl (13) er helt enige om utsagnet.

De to jentene var på scenen som skuespillere, mens Iver deltok på den musikalske biten.

– Jeg begynte på kulturskolen med gitar som instrument, men nå spiller jeg trommer og marimba, forteller han.

– Det har vært mye øving i forkant av forestillingen, men det er helt klart verdt det, understreker trioen.

Maria forteller at hun har drevet med skuespill i et par år, og at hun er veldig fascinert av det.

– Jeg vil gjerne fortsette å jobbe med folk på denne måten. Jeg liker samarbeidet med de andre på scenen og det å kunne få gi noe til publikum, forklarer hun.

– Musikerne og skuespillerne øvde hver for seg i starten, før vi slo oss sammen i uka før forestillingen. Det har vært veldig lærerikt å se resultatet av et slikt samarbeid, sier de tre.

– Dette kommer vi til å huske resten av livet!

LES OGSÅ: I kø for musikkfest med MPGjr-stjernene

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no