18. jun
OVERBEVIST. Eva Fjeldstad er overbevist om at hun har rett når hun hevder at maten vi spiser ødelegger helt livsnødvendige tarmbakterier. Resultatet er at vi blir syke og levealderen går ned.
 
Hun er overbevist om at maten vi spiser kommer til å ta knekken på oss
HURDAL. Eva Fjeldstad takker for maten - eller?

Publisert: 08.jun.2015 14:58
Oppdatert: 27.jan.2017 13:13

Eva Fjeldstad er brennsikker på at maten vi putter i oss tar knekken, ikke bare på de naturlige tarmbakteriene våre, men på hele oss i samme slengen. Nå har hun gitt ut boka «Takk for maten?».

IKKE TRO PÅ MYNDIGHETENE

Fjeldstad mener at vi ikke må tro på myndighetene når de hevder at norsk er best.

- Norsk er ikke best! Flere EU-land, blant annet Tyskland, bruker ikke antimikrobielle konserveringsmidler i maten. Danmark går nå inn for å legge om jordbruket til kun økologisk. Der er grunnvannet blitt forurenset av alle de giftige sprøytemidlene som er blitt brukt. Norge er en sinke i klassen med en prosent økologisk dyrkingsareal, sier hun.

- JEG VET JEG HAR RETT!

Fjeldstad er hellig overbevist om at hun har rett når hun sier at maten vi putter i oss kommer til å ta knekken på oss.

- De naturlige tarmbakteriene er livsviktige for oss. Når antimikrobielle konserveringsmidler i maten tar knekken på dem, rammer det immunforsvaret vårt. Når alle de naturlige bakteriene drepes, drepes også vår naturlige motstandskraft. Vanlig, norsk mat overskrider grensen for hva som er akseptabelt av slike tilsetningsstoffer. Mitt hovedanliggende med denne boka er å få forbrukerne i Norge til å reagere. De fortjener å få vite dette, sier Eva Fjeldstad.

- LEVEALDER GÅR NEDOVER

- Hvis maten vi dytter i oss er så skadelig, hvordan forklarer du da at gjennomsnittsalderen øker og vi holder oss friske og spreke til langt opp i årene?

- Våre foreldre levde ikke med sprøytemidler og kunstige tilsetningsstoffer i maten. Den voksne generasjon er heller ikke oppvokst med dette. Våre barn og barnebarn, derimot, har blitt utsatt for slik mat fra de var små. De vil derfor i utgangspunktet ha et dårligere immunforsvar. Vi er også på verdenstoppen i flere krefttyper, hevder Fjeldstad.

- Hvis vi ikke gjør noe med dette nå, vil vi bli syke og dø tidligere, og gjennomsnittsalderen vil gå nedover, spår hun.

Allergi mener hun i stor grad også skyldes maten vi spiser.

- Flere og flere blir allergiske. Forskerne har vist at allergi skyldes mangel på bakerier. Årsaken er blant annet alle konserveringsmidlene som blir brukt. Det tar knekken på tarmbakteriene og immunforsvaret vårt, sier Fjeldstad.

LES OGSÅ: - Mat uten tilsetnings-stoffer ga nytt liv

ØKOLOGISK DYRKET MAT

Fjelstad, som tidligere har drevet klinikk for ernæring og kvantemedisin hjemme i Hurdal, mener at maten vår fører til fordøyelsesrelaterte fysiske og psykiske plager.

Selv kan hun godt kose seg på restaurant med «vanlig» mat fra menyen, men i det daglige sverger hun til økologiske matvarer og skyr plantefett, som finnes i margarin og lettprodukter. Der i gården skal meierismøret skjæres med ostehøvel.

Hun serverer lunsj med hjemmelaget, økologisk kyllingleverpostei, økologiske sylteagurker, meierismør og brød bakt på økologisk spiret korn og økologisk honning.

- Er det ikke et pes å være så konsekvent i matvegen?

- Nei, overhodet ikke. Jeg er 62 år og har aldri vært så frisk som nå etter at jeg la om kostholdet. Jeg skjønte hva maten gjorde med meg, og jeg kjenner til folk som har vært alvorlig syke og blitt friske når de går over til giftfri mat. Forbrukerne fortjener å få kunnskap om giften de putter i seg.

- Er dine påstander vitenskapelig bevist?

- Det at vi blir syke av ødelagte tarmbakterier, er vitenskapelig bevist. Tarmbakterier og konserveringsmidler er det forsket lite på. Men det er logisk at når du har stoffer i maten som er steriliserende, det vil si at de dreper alle bakterier, da lar de ikke være å drepe tarmbakteriene våre. Flere og flere innser at det jeg hevder, er riktig, og professor Midtvedt som har skrevet forordet til boka mi, har forsket på tarmbakterier i 50 år.

FORVENTER MOTSTAND

Fjeldstad taler med boka «Takk for maten?» kostholdseksperter, norske myndigheters faglige kostholdsråd, Mattilsynet og matprodusentene midt imot.

- Om jeg forventer motstand? Ja, det gjør jeg. Penga rår i norsk matproduksjon og vi fortelles ikke sannheten. Boka mi er kontroversiell, men jeg vet at jeg vil få rett til slutt! fastslår Eva Fjeldstad.

«Takk for maten?» kan kjøpes i bokhandlere og på nettet.

LES OGSÅ: Fant livet de søkte i Økolandsbyens aktivhus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no