27. jun
SNØTUNGT: Snøen har ført til strømbrudd i Hurdal. Hafslund jobber på spreng med å fjerne snø og is fra linjene. Foto: Hafslund
 
Hundrevis er strømløse i Hurdal
Snøfallet skaper strømtrøbbel.

Publisert: 16.jan.2018 12:52
Oppdatert: 16.jan.2018 12:52

- Da gikk det som fryktet. Klokken 12.08 ble 989 kunder strømløse i Hurdal. Nå klokken 12.36 er fortsatt 244 kunder strømløse i område. Strømbruddene har trolig sammenheng med kraftig nedbør i form av snø, sier informasjonssjef i Hafslund nett, Morten Schau til EUB.

LES OGSÅ: Slik påvirker uværet trafikken

Da EUB snakket med Hafslund tidligere tirsdag morgen hadde Hafslund foreløpig ikke fått melding om at noen hadde mistet strømmen.

– Det har gått veldig bra så langt, men det snør fortsatt. Det er mye islast og snø på linjene, i tillegg til snøtunge trær som bøyer seg over. Alle våre mannskaper er ute og fjerner is og hugger trær. Nå bruker vi helikopter til både befaring og til å blåse is og snø av linjene. Men i mange tilfeller er det mer effektivt å jobbe fra bakken, og det er løsningen når vi må felle trær, uttalte Schau tirsdag morgen..

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no