15. sep
BEKLAGELIG: – Svømmebassenget i Eidsvollhallen er svært mye bruk, påpeker idrettskonsulent Egil Martin Dahlum og beklager stengingen.
 
Hundrevis uten svømmetilbud
Svømmebassenget i Eidsvollhallen er fortsatt stengt på grunn av for dårlig vannkvalitet. Hundrevis av brukere er rammet.

Publisert: 22.jan.2018 21:00
Oppdatert: 22.jan.2018 21:35

Bassenget ble stengt i midten av desember og er fortsatt stengt på ubestemt tid.

Det er kommunelegen som har stengt bassenget på grunn av vannkvaliteten.

– Kravet for å åpne igjen er at vannkvaliteten er stabil og normal over en lengre periode, sier kommunelege Laurence Jary-Vattøy.

– Dette er beklagelig. Bassenget har vært i bruk fra morgen til kveld på hverdager og også i helgene. Nå har det vært stengt lenge, og vi har fått mange henvendelser fra brukerne, kommenterer idrettskonsulent Egil Martin Dahlum i Eidsvoll kommune.

MANGE BRUKERE

Blant de faste brukerne av svømmebassenget i Eidsvollhallen som nå rammes, er fem skoler, de kommunale fysioterapeutene, Eidsvoll og Hurdal Røde Kors, Eidsvoll Dykkeklubb og Eidsvoll svømmeklubb.

TAPER INNTEKTER

– Svømmeklubben taper store penger når svømmebassenget er stengt, påpeker Torkil Røseid som er far til en aktiv svømmer.

– Svømmeopplæringen, som følger forbundets opplegg «Trygg i vann», er klubbens største inntektskilde.

– Vi har om lag 400 barn i svømmeskole hvert halvår. Det bidrar med flere hundre tusen kroner til klubbkassa, men det betinger at opplæringsprogrammet blir fulgt. Blir bassenget stengt så lenge at vi ikke får gjennomført opplæringen, blir det krise for klubben, sier Røseid.

OGSÅ RÅHOLT BAD

Også kaldkulpen og boblebadet ved Råholt bad er stengt.

– Der er det sirkulasjonen som er for dårlig, og vi er i ferd med å skifte ut pumpene, forklarer avdelingsleder Arnstein Bakken.

– Vi vil at bassengene skal være åpne og tar forholdene på alvor. Derfor har vi hentet inn to uavhengige konsulentgrupper til å se hva som bør gjøres av utbedringer, poengterer prosjektleder Kjell Ivar Ørbæk.

Svømmeklubben mener at bassengproblemene skyldes bruk av rensemiddel og vil at kommunen skal skifte fra Poolsan til klor.

- Skal vi gå over til klor, kan det medføre noe ombygging. Det er opp til politikerne å bestemme, opplyser eiendomssjef Erik Lunde.

Spørsmålet om valg av rensemiddel kommer opp i kommunestyret i nær framtid fordi lederen i Eidsvoll Høyre, Christoffer Nyborg, har tatt spørsmålet opp i en interpellasjon og foreslår overgang til klor.

 
ALVOR: - Vi tar bassengproblemen på alvor, sier eiendomsforvaltningen i Eidsvoll kommune. F.v: Prosjektleder Kjell Ivar Ørbæk, avdelingsleder Arnstein Bakken og eiendomssjef Erik Lunder.
KLOR: Høyre-leder Christoffer Nyborg foreslår at Eidsvoll kommune går over til klor som rensemiddel i svømmebassengene.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no