20. apr
SOLGT. Ekteparet Steinar og Kate Tømta har solgt Hurdal skisenter. Nå overtar Lise Kragset og Paal-Mogens Furuseth ansvaret med t-kroker og alt det andre som følger med.
 
Hurdal skisenter får ny eier
HURDAL. Hoppensprett-familien kjøpte skisenter.

Publisert: 18.sep.2014 15:17
Oppdatert: 27.jan.2017 12:25

Ekteparet Steinar og Kate Tømta har drevet Hurdal skisenter i 24 år. Nå har de solgt alt til Lise Kragset og Paal-Mogens Furuseth.

- Dette er litt vemodig, men alt har en ende, sier Steinar Tømta. Da han og kona Kate hadde kommet til dette punktet, kontaktet de ekteparet Furuseth, som kjøpte hele anlegget via sitt holdingselskap.

IKKE LYKKEJEGERE

- Ingen andre har vært inne i denne prosessen. Det var viktig for oss å ha tro på dem som skulle overta skal lykkes, og ikke bare få inn noen lykkejegere. Vi ønsker selvsagt stabilitet i den videre driften, sier Tømta.

- Vi kan en del om drift og utvikling, men ingenting om å drive et skisenter, så vi er veldig glade for at Kate og Steinar skal være med oss en stund fremover. Nå skal vi gå i lære, sier Furuseth.

KONTINUITET

Navnet og institusjonen Hurdal skisenter skal leve videre med de nye eierne.

- Anlegget her er utrolig viktig for hele Øvre Romerike. Nå skal vi snakke mye sammen for vi har noen ideer til fremtidig drift. Skisenteret er et familieanlegg, og vi kommer til å videreutvikle dette sammen med mye annet positivt som skjer i Hurdal. Men vi tar altså over et livsverk, sier Lise Kragset Furuseth.

Hun forteller at før de kjøpte var det tid for et familieråd.

- En slik avgjørelse påvirker flere enn bare oss, men det var stor stas i heimen da vi brakte kjøpet på bane. Også innad i Hoppensprett-familien er familiene veldig involvert, og dette komme vi til å ta med oss her også, sier hun.

- Du tenker synergieffekter av denne politikken?

- Ja, skisenteret blir en naturlig del av opplegget vårt med uteaktiviteter og helsefremmende arbeid. Dette er bra for oss alle, påpeker hun.

HYTTEGREND

Hurdal kommune og flere grunneiere har lenge planlagt en storutbygging av Østgreina, blant annet med 400 hytter.

- Vi må nå lage en plan for videre drift og selvsagt jobbe sammen med de andre grunneierne. Både med de første hyttene som skal bygges nærmest bakken, og selvsagt andre overnattingstilbud i den sammenhengen. Det trykkes bra på Hurdal nå fra flere hold. Hovedoppgaven fremover blir naturligvis å få flere til å bruke denne destinasjonen til utfart og rekreasjon, sier Furuseth.

- Tror du skisenteret kan trekke folk utenfra også?

- Helt klart. Her er det et enormt løypenett som strekker seg til Toten og Gran. Og bakken i seg selv kommer til å trekke til seg folk fra hele regionen, påpeker han.

- Dessuten handler det om miljø. Hurdal er et godt alternativ i stedet for å sitte i timevis hver fredag og søndag i bil mellom Oslo og Trysil, sier Steinar Tømta.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no