20. apr
MOBBEFRI SKOLE: Hurdal kommune er med i et prosjekt hvor målet er å skape en mobbefri skole. Prosjektleder er Heidi Bjørtomt, rådgiver oppvekst.
 
Slik skal Hurdal knekke mobbingen
Heidi Bjørtomt, rådgiver oppvekst, legger ikke skjul på at det er mobbing også i skolen i Hurdal. Men nå skal det jobbes intensivt for å komme uvesenet til livs.

Publisert: 19.feb.2018 09:00
Oppdatert: 19.feb.2018 09:17

En elevundersøkelse for en tid tilbake viste at Hurdal har noe å gripe fatt i når det kommer til mobbing.

MOBBEPROBLEMATIKK

– Vi har en del mobbeproblematikk i skolen. Det er en av grunnene til at vi nå skal jobbe mer intensivt. Målet er å fremme et trygt og godt barnehage- og skolemiljø. Det som skjer i barnehagen er viktig for en persons utviklingen helt opp til voksenlivet. Vi må starte jobben med å trygge barna fra barnehagen via SFO og inn i skolen, understreker Bjørtomt.

Prosjektet som Hurdal nå er med i, er en nasjonal satsing fra Utdanningsdirektoratet. Totalt er 45 kommuner involvert.

FORELDREROLLEN

Bjørtomt sier at foreldrene har en veldig viktig rolle i arbeidet mot mobbing.

– Mulig har ikke disse blitt involvert i sterk nok grad tidligere. Derfor blir voksenrollen et fokusområde. Vi vil involvere FAU i større grad – ta de med inn i workshop og arrangere kaféaktiviteter hvor partene kan møtes. Vi må jobbe mer med voksenrollen, og målet er kompetanseutvikling for både ansatte og foreldre slik at vi kan skape gode barnehage- og skolemiljøer, forebygge, avdekke og håndtere mobbing og andre former for krenkelser. Men dette klarer vi ikke uten at vi har foreldrene med på laget. De er viktige rollemodeller for ungene sine!

Prosjektet er allerede godt i gang. Representanter for kommunen har vært på nasjonal samling, det har vært arrangert workshop og i april skal Hurdal delta på en regional samling .

LES OGSÅ: Hurdal skole og kultursenter kan bli årets bygg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no