20. jul
 
Mysteriet på Gardermoen – hvem eier bilen under den dype snøen?
På avstand ser det bare ut som en stor snøhaug. Men under vinterdrakten skjuler det seg en stor bil. Slik har den stått i flere måneder, ifølge Hans Warming (80).

Publisert: 28.mar.2018 18:00
Oppdatert: 06.apr.2018 19:56

Påsken er høytid for mysterier. Ved Oslo Lufthavn på Gardermoen utspiller det seg et helt eget denne vinteren. Langs E16 – på Venteplassen – én av de to parkeringsplassene der hentende gjerne venter med bilen før de plukker opp sine kjære som har landet på hovedflyplassen står en forlatt bil. Det har den gjort i flere måneder allerede.

– Ja, den har stått her siden lenge før jul. Siden det første snøfallet kom. Gradvis har den blitt mer og mer nedsnødd. Og nå er det nærmest umulig å få øye på den, sier Hans Warming, selv fra Gardermoen.

– Det må jo være noen som savner den. Hele greia er helt merkelig, sier Warming.

Hadde med snøskuffe

Det ene flyet etter det andre sikter seg inn mot den østre rullebanen. På bakken jobber Hans Warming for å grave fram den nedsnødde bilen.

– Det kan jo være noen kjennemerker på den. Da blir det i hvert fall litt enklere å få tak i eieren, sier Warming.

Det er ikke første gang han tar snøbrøyteransvar denne vinteren. 80-åringen er kjent for å ta i et tak og rydde veier og eiendommer for naboer.

– Nei, se her. Det er bare prøveskilter på den. Da blir det vanskeligere. Mysteriet fortsetter, humrer Warming.

Han fortsetter med snøskuffa. Avduker også framparten på bilen. Heller ikke der får han tellende resultat. Prøveskiltene lyser mot oss.

– Ikke unormalt

– Det er mye som er rart med denne bilen. Om noen savner den skulle de jo meldt ifra om det. Det er også rart at ingen andre, som brøytemannskapene, har reagert på at den har stått her i vinter. Som du ser her er det bare brøytet rundt den. Det passerer jo noen tusen mennesker forbi dette området i døgnet, sier Warming. Bilen det er snakk om er en grønn Skoda. Bakluken er knust og det henger en Wunderbaum foran ved speilet. Omtrent der stopper alle spor. Joachim Westher Andersen er kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn. Han sier Avinors parkeringsoperatør, Onepark, har gode rutiner for oppfølging av parkerte biler på hovedflyplassen.

– Det er ikke unormalt at biler står parkert i lengre perioder, særlig ikke i disse tider, på grunn av langtidsferie, sier han, og legger til at problemet med hensatte biler ikke er stort.

Bilmysteriet

I snart et halvt år har bilen stått hensatt på Venteplassen én av de to  parkeringsplassene langs E16 når du kjører til eller fra hovedflyplassen.

Bilen er av merket Skoda, men det er ingen skilter å se.

Bilen var lenge godt synlig, men etter hvert som det kom stadig mer snø har den blitt godt gjemt for forbipasserende  i vinter.

Bilen har knust bakrute og Wonderbaum ved speilet.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no