26. jan
MØTE. Hurdals nye rådmann, Bente Rudrud Herdlevære, (49) gikk resolutt inn i rådhusets kantine og fikk en første, hyggelig møte med de ansatte under fredagens lunsj. Her hilser hun på Randi Haug, mens Ola Bihaug er nestemann. Ordfører Runar Bålsrud bivåner smilende det første møtet mellom rådmann og ansatte.
 
Hyggelig, første lunsjmøte med den nye rådmannen
HURDAL. Hurdals nye rådmann heter Bente Rudrud Herdlevære (49).

Publisert: 27.feb.2017 13:38
Oppdatert: 01.mar.2017 12:48

Da hun hørte at det var lunsj på huset, gikk hun resolutt og blid inn i rådhusets kantine og fikk et hyggelig, første møte med noen av de ansatte.

I begynnelsen av mai skal hun være på plass i Hurdal rådhus. Men før hun kommer så langt, skal hun kjøre bygda på kryss og tvers.

GJØRE SEG KJENT

- Noe av det første jeg skal gjøre, er å kjøpe meg et kart, sette meg i bilen og kjøre på store og små veger i hele bygda, forteller hun.

49-åringen kommer fra jobb rett over skogen - fra Lunner, hvor hun er assisterende rådmann. Hun er bosatt på Hønefoss og skal pendle fram og tilbake på jobb.

- Hurdal og Lunner er like på det å være by og land på én gang, selv om Lunner har flere innbyggere enn Hurdal. Begge er vekstkommuner som er avhengig av interkommunalt samarbeid. Men Hurdal har mye tydeligere visjoner på hvordan den vil ha det nå og i framtida. Bærekrafttanken ligger i bunnen og understøtter dette. Det er viktig å klare å ta være på det særpreget inn i utviklingen. Det handler om å være attraktiv og planlegge utvikling og boligbygging. Det skjer mye i Hurdal, som er midt inne i effekten av Gardermoen. I Lunner har denne effekten stoppet ved Harestua, mener Rudrud Herdlevære.

LES OGSÅ: Slutter med umiddelbar virkning

KJENNER SAMMENSLÅINGSPROBLEMATIKKEN

Den nye rådmannen kjenner kommunesammeslåingsproblematikken fra Lunner kommune. Også det har Hurdal og Lunner til felles.

- Lunner og Gran hadde undertegnet en intensjonsavtale, men akkurat som i Ullensaker og Hurdal sa folket nei. Når det kommer til sammenslåing, handler det om å fornye og bygge noe nytt, men samtidig ta vare på særpreget. Vi kan bare konstatere at nå er dette historie, sier Bente Rudrud Herdlevære.

- Hvilke utfordringer mener du Hurdal står overfor?

- Det er altfor tidlig å si noe som helst om. Først må jeg bli kjent med bygda og de ansatte før jeg kan snakke om utfordringer, svarer Rudrud Herdlevære.

- Ville du foretrukket å bli kalt rådkvinne?

- Rådmann er en grei betegnelse. Det er en gammel og velkjent stillingsbeskrivelse.

LES OGSÅ: Nå mener rådmannen at det får være nok

BEGYNNER PÅ RETT TID

Rudrud Herlevære mener hun begynner i den nye jobben sin på rett tid av året.

- Våren er en vakker tid. Det blir flott å kjøre til Hurdal når naturen er på sitt frodigste, sier hun.

- Flytte til Hurdal er ikke aktuelt?

- Nei, jeg har mann og fire barn i alderen fra sju år og opp til 22. Jeg blir boende i Hønefoss, slår Hurdals nye rådmann fast.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no