17. jun
Klar med klubba: Lotta Øsmundset Nielsen får låne klubba, kjedet og kontoret til Tom Staahle (Frp) i dag. Hun vikarierer nemlig som ordfører i Ullensaker kommune for en dag.
 
I dag er Lotta ordfører
Torsdag heter ordføreren i Ullensaker Lotta Øsmundset Nielsen. – Det blir virkelig spennende, sier 15-åringen.

Publisert: 02.nov.2017 06:00
Oppdatert: 01.nov.2017 18:33

Hun er klar for å innta ordførerkontoret til Tom Staahle (Frp) torsdag. Lotta Øsmundset Nielsen er en svært engasjert elev. Hun går i 10. klasse på Nordby ungdomsskole og er elevrådsleder på skolen. I dag kan hun utvide CV-en med ytterligere ett punkt: Ordfører i Ullensaker kommune.

– Jeg gleder meg. Foreløpig vet jeg ikke mye om hva som skal skje, men det blir helt sikkert kjempespennende uansett, sier Lotta til EUB. Det er i anledning Operasjon Dagsverk muligheten har bydd seg for Lotta. Hun har ikke selv søkt jobben som ordfører. Øsmundset Nilsen er faktisk blitt headhuntet av kommunen.

Skal være med Kvilten

– Skolen hadde blitt kontaktet, og da de spurte om jeg ville, svarte jeg selvsagt ja til det. Dette er jo ikke akkurat en mulighet som byr seg ofte, sier Lotta.

EUB vet at hun blant annet skal være med på en åpning av et nytt bygg i kommunal regi. Det innebærer blant annet snorklipping. Lotta vil i løpet av dagen rekke å bli godt kjent med varaordfører Willy Kvilten (H). Han kommer nemlig til å ha et ekstra ansvar for å følge henne opp.

– Jeg låner gjerne ut ordførerkontoret og jobben min for en dag. Jeg tror Lotta kommer til å gjøre en strålende jobb for Ullensaker, sier ordfører Tom Staahle. Han mener Operasjon Dagsverk er en fin måte å engasjere ungdommer på.

Kan være drømmejobben

– Denne aksjonen som er arrangert av, med og for ungdom er en fin arena for å engasjere seg i saker man er opptatt av. I tillegg får ungdommene relevant arbeidserfaring, og får et innblikk i voksenlivet. Og hvem vet? Kanskje finner Lotta ut at ordførerjobben i Ullensaker er drømmejobben for henne, sier Staahle.

Lotta selv utelukker ikke at hun kan tenke seg å bli ordfører.

– Jeg synes politikk er veldig gøy. Den siste tiden har jeg blitt mer og mer aktiv, sier Lotta.

I tillegg til å være elevrådsleder er hun med i Barn og Unges kommunestyre, Skolemiljøutvalget og Samarbeidsutvalget.

– Jeg har lyst til å bidra til å gjøre ting bedre. Å kunne ha noe å kunne si selv også. Og ikke bare sitte å se på, sier Lotta.

– Noe som kunne vært bedre i Ullensaker i dag?

– Akkurat nå må det være veier og sikkerhet. Borte ved min skole er det lite lyktestolper og dårlig fotgjengeroverganger. Det tror jeg vi kunne endret på.

– Og hva er det beste?

– Jeg synes mulighetene er kjempebra. Vi har to ungdomshus. Også er det alle fritidsaktivitetene. Vi kan gjøre alt mulig her, fra fotball, til skøyter, til dans og svømming, sier Lotta Øsmundset Nielsen, torsdagens ordfører i Ullensaker.

Fakta Operasjon dagsverk

  • Er en årlig solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom.
  • Aksjonen er underlagt Elevorganisasjonen.
  • Aksjonen består av to deler: Internasjonal Uke og OD-dagen.
  • På OD-dagen får deltakerne muligheten til å gi én dag av egen utdanning, til inntekt for andres utdanning.
  • 20–25 millioner kroner jobbes inn på OD-dagen hvert år. Pengene utgjør mye for mange.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
På kontoret: Lotta Øsmundset Nielsen (15) gleder seg til å vikariere som ordfører i flyplasskommunen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no