18. jul
ARRANGØRER. Ida og Lasse Aleksander Nilsen står bak Jessheim barnefestival. – Vi synes det er viktig at barnefestivalen er gratis slik at alle har mulighet til å komme, og at det som koster noe går tilbake til veldedighet, sier Ida.
 
I ti år har ekteparet Nilsen lagd festival for de minste
ULLENSAKER. Lasse Aleksander og Ida Nilsen har gjort barnefestivalen til en Jessheim-tradisjon.

Publisert: 07.jun.2017 09:00
Oppdatert: 06.jun.2017 14:35

Jessheim barnefestival går av stabelen 10. og 11. juni ved Torget og Storgata i sentrum. Etter starten i 2008 blir årets utgave den tiende gangen Lasse Aleksander Nilsen og Ida Nilsen lager denne begivenheten for de aller minste. Ekteparet synes det er morsomt at festivalen har blitt en tradisjon som krones med et jubileum.

– VELDIG GØY 

– Det er veldig gøy. Vi synes Ullensaker er en veldig barnevennlig kommune, og det er gøy å kunne skape noe som har blitt en «Jessheim-ting». Det har blitt hva det har blitt fordi vi samarbeider med flere. Jessheim storsenter er flinke til å bidra, og så har vi et godt samarbeid med Ullensaker idrettsråd, sier Lasse Aleksander. 

På søndag arrangeres også idrettens dag i Storgata, en del av barnefestivalen der lag og foreninger viser fram seg selv og sine aktiviteter. Ekteparet Nilsen driver den lokale lekebutikken Kanutten. I 2008 var visjonen at de skulle skape noe som var gratis, støttet veldedighet, og ga noe tilbake til alle kundene og barnefamiliene i området. 

VILLE SKAPE TRADISJON

– Vi snakket vel aldri om at det skulle vokse seg dit at vi stenger Storgata, men vi har hele tiden hatt ambisjoner om å skape en tradisjon, sier Lasse Aleksander.

Overskuddet fra festivalen går til den veldedige stiftelsen Sykehusbarn.

– Vi synes det er viktig at barnefestivalen er gratis slik at alle har mulighet til å komme. Og at det som koster noe går tilbake til veldedighet, sier Ida.

Duoen forteller at det til tider kan være mye arbeid med å arrangere festivalen. Akkurat den biten blir imidlertid fort glemt.

– Når festivalen er i gang, og du ser hvor mange folk som koser seg, så er det bare kjempegøy, sier Ida. 

FEIRER BY OG FESTIVAL

Klovnen Knerten, Henrik Hellum, Emma Noor og Håvard fra NRK-programmet «Barn Ingen Adgang» skal alle holde show. Ungene får også anledning til å møte Ninjago Kaj, Scooby Doo, samt Baluba og Superhelten, pluss Paw Patrol. Served, Ellen Aabol og Morgan Sulele skal spille hver sin konsert, sistnevnte som en kombinert festivalavslutning og feiring av at Jessheim by er fem år.

Lasse Aleksander føler at de denne gangen har et bedre program enn noen gang. Han mener det er helt på sin plass ettersom både barnefestivalen og byen feier jubileum.

– Vi legger lista høyere og høyere for oss selv. Nå kroner vi det hele med byfeiringen på søndagen som vi gjør sammen med storsenteret og Morgan Sulele, sier Lasse Aleksander.

– KJØRER PÅ MED TI ÅR TIL

Ifølge storsenterets målinger har de tidligere hatt 10.000 ekstra besøkende i barnefestivalhelgen. Ekteparet Nilsen håper på like mange besøkende denne gangen, og ser for seg ti nye år med barnefestival i byen.

– Jessheim vokser. Det er en spennende by å bo i og det er en utvikling som vi har lyst til å være med på. Vi satser på at festivalen vokser sammen med byutviklingen og kjører på med ti år til, sier Lasse Aleksander. 

LES OGSÅ: Gjør Ylvis-opptak i boligfelt på Jessheim

LES OGSÅ: Dro til Green Food Fest for inspirasjon til egne matvaner

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no