19. jul
TRIST: – Vi er veldig prega av dette her. Som arrangør er dette den tristeste beskjeden man kan få, forteller Nils Kristen Wiig (t.h), arrangør av Norgesløpet sammen med Helge Velure som var den nærmeste løypevakta til der det skjedde. Foto: Glen Widing
 
Ida Eide (30), som ble funnet livløs under Norgesløpet, er bekreftet omkommet
Den tidligere langrennsutøveren Ida Eide (30) fra Oppland, ble funnet livløs under Norgesløpet på Jessheim lørdag. Nå er hun bekreftet omkommet.

Publisert: 03.sep.2018 15:47
Oppdatert: 03.sep.2018 15:56

Lørdag ble en kvinne funnet bevisstløs på bakken av forbipasserende. Familien og samboeren bekrefter nå til NTB at det var den tidligere langrennsløperen Ida Eide (30). 

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Ikke noe kriminelt

Eide var deltaker under mosjonsløpet Norgesløpet da hun falt om. Hjerte- og lungeredning ble igangsatt umiddelbart, før hun ble fraktet til Ullevål sykehus med luftambulansen.

Dødsfallet regnes som en ren helsesak, og politiet vil ikke etterforske saken videre.

– Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt,  sier Anne Kathrine Hofseth Gundersen hos Ullensaker politidistrikt. 

– Trist beskjed å få 

 Ull/Kisa som arrangerte Norgesløpet i helga, er naturligvis tynget av det som skjedde på lørdag. 

– Vi er veldig prega av dette her. Som arrangør, er dette den tristeste beskjeden man kan få, forteller Nils Kristen Wiig, arrangør av Norgesløpet.

Wiig kan fortelle at Eide ble funnet et stykke utenfor løypen, men vil ikke spekulere noe i hvorfor. 

– En venninne hadde nådd henne igjen, løpt forbi henne og vinket for å få henne til å bli med. Da hadde Eide bare resignert vinket sin venninne videre, forklarer Wiig. 

Hjertet startet

Eide ble funnet 3,3 kilometer etter start, langs sletta på Industrivegen, mellom brannstasjonen og Hoppensprett barnehage. 

Dette er den eneste strekningen langs den 5 kilometer lange løypa, hvor det er langt mellom løypevaktene, på grunn av den lange strekningen med god sikt.

– Vi har ingen å miste i våre arrangementer. Hvis det er noe å ta lærdom av her så vil vi ta med oss det, men nå går tankene våre til familien og dem rundt henne, sier Wiig. 

Men Eide lå et stykke utenfor løypen, og ble funnet av tilfeldig forbipasserende. Hjerte- og lungeredning ble igangsatt, og en hjertestarter fikk hjertet til å slå før helikopteret hentet henne. 

– Vi håpet hele tiden at det skulle gå bra, og så kom den triste beskjeden i dag om at hun var død, sier Wiig. 

Fakta

  • Norgesløpet var et suksessrikt løpsarrangement på Lillestrøm på 80- og 90-tallet.
  • Stormønstringen forsvant i 1997, men 20 år senere, i 2017, gjenoppsto Norgesløpet på Jessheim.
  • Ull/Kisa Friidrett har inngått en avtale med de opprinnelige arrangørene, Lillestrøm-klubben Minerva, og overtatt rettighetene til merkenavnet Norgesløpet.
  • Løpsarrangementet er tredelt – Norgesløpet på 10 kilometer, Norgesjoggen på den halve distansen samt et barneløp. Løypetraseene i og rundt Jessheim sentrum blir flate og lettløpte, og vil hovedsakelig gå på asfalt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no