17. jul
VIL UTSETTE. Ullensaker idrettsråd går inn for å utsette byggingen av ny svømmehall. – Det foreslåtte anlegget er ikke for framtida, mener Jan Ivar Engebretsen, leder av Ullensaker idrettsråd.
 
Idrettsrådet vil utsette svømmehallen
JESSHEIM. Idrettsrådet mener det er bevilget altfor lite penger til å bygge det svømmeanlegget byen trenger.

Publisert: 08.mai.2017 15:00
Oppdatert: 08.mai.2017 14:28

Det er satt av penger til å bygge ny svømmehall på Gystadmyra, like ved Jessheim sentrum. Kommunestyret i Ullensaker har budsjettert med om lag 300 millioner kroner til prosjektet, og svømmehallen skal etter planene inneholde et basseng på 21 x 25 meter og to terapibassenger, i tillegg til et eget stupebasseng.

Men nå sier Ullensaker idrettsråd at de ikke vil ha anlegget slik det er planlagt.

– BEDRE Å VENTE

Jan Ivar Engebretsen, leder i Ullensaker idrettsråd, slår enkelt og greit fast at det er mye bedre å vente til det er mulig å finansiere et fullblods svømmeanlegg på Jessheim.

– Slik disse planene ser ut, vil vi ikke få et svømmeanlegg for framtida. Det vil være for lite før det åpner, og mangle viktige egenskaper. Etter vår mening er det mye bedre å vente, og sørge for å få økonomien rundt prosjektet skikkelig på plass før vi begynner byggingen. Det er bedre å vente noen år og få et anlegg for framtida, sier Engebretsen.

Idrettsrådet har utarbeidet sitt eget forslag til svømmeanlegg, som det ifølge beregninger vil koste om lag 500 millioner kroner å bygge. Forslaget ble presentert politikerne i Ullensaker for noen måneder siden.

LES OGSÅ: Presenterer spektakulær svømmehall

VIL LEGGE NED

Engebretsen peker på at Ullensaker kommune med nytt svømmeanlegg i Gystadmarka vil legge ned bassengene både på Allergot og Nordby ungdomsskoler. Engebretsen er også veldig usikker på hva som vil skje med bassenget på Algarheim.

– Slik vi ser det ligger det an til at alle disse tre anleggene blir lagt ned. Da vil vi ha kapasitetsproblemer allerede fra dag én. Det er også verdt å merke seg at bassenget på Algarheim i dag er det beste opplæringsbassenget vi har i Ullensaker, og at planene for den nye svømmehallen ikke inneholder tilsvarende. Det vil bli et tap for oss, sier Engebretsen.

– GÅR UT OVER MANDATET

I Ullensakersvømmerne er sinnene i kok etter utspillet fra idrettsrådet.

– De går langt ut over mandatet sitt, slår Øystein Syrrist fast.

Han sitter i svømmehallkomiteen til Ullensakersvømmerne, og er tidligere styremedlem i idrettslaget.

– Styret i Ullensakersvømmerne har gått ut fra at det var enighet om dette. Vi vet at idrettsrådet har presentert sitt eget prosjekt, som koster nesten det dobbelte, men vi trodde at vi hadde en felles forståelse av at det ikke er penger til et så stort prosjekt, sier Syrrist.

– At idrettsrådet mener vi skal utsette hele prosjektet er vanskelig å forstå. De er på kollisjonskurs med idrettsmiljøet, slår han fast.

– Om vi utsetter svømmehallprosjektet, blir det ikke noe av. Det er jeg ganske sikker på, sier han.

Han sier at anlegget som er presentert innenfor rammen av 300 millioner kroner er bra nok.

– Man kan alltid ønske seg mer. Men et 21 x 25 meters basseng med mulighet for tribuner er helt innenfor hva vi kan leve med. Skal vi klare å holde tritt med utviklingen i kommunen, må Ullensaker ha et nytt svømmeanlegg. Det kan være vanskelig å måle samfunnsnytten i kroner og øre, men det er hevet over tvil at den er stor. Å lære seg å være trygg i vann er helt nødvendig i 2017, mener Syrrist.

LES OGSÅ: Vil utsette svømmehallbygging til 2019 og bruke pengene på eldreomsorg

– INGEN HAR SNAKKET OM NEDLEGGELSE

Varaordfører Willy Kvilten (H) sier at Høyre er garantisten for å få til bassengprosjektet.

– Vi har jobbet for ny svømmehall i mange år. I budsjettet har vi satt av om lag 300 millioner kroner til svømmehall, og arkitektene har vist oss hva vi kan få til basert på denne budsjettsummen. Det prosjektet blir flott, og vi vil arbeide videre slik at anlegget åpnes etter planen på Gystadmarka og kompletterer idrettsanleggene våre, sier Kvilten.

Han påpeker også at ingen har snakket om nedleggelse av bassenger.

– Ingen i Høyre har sagt at vi vil legge ned Allergot og Nordby. Vi skjønner heller ikke uttalelsen om at dette ikke vil være noe godt opplæringsanlegg. Tvert imot viser skissene vi har sett at det er svært gode muligheter for opplæring i anlegget. Vi kommer aldri til å ha en halv milliard eller mer å bruke på svømmeanlegg. Hvis idrettsrådet forventer det så kommer vi aldri til å få på plass et svømmeanlegg, slår varaordføreren fast.

ARBEIDERPARTIET ER ENIGE

Janka Holstad i Ullensaker Arbeiderparti sier hun støtter forslaget om å utsette byggingen av svømmehall.

– Vi ønsker oss en svømmehall som er stor nok til at alle innbyggerne i Ullensaker kan få glede av den. I tillegg er Ullensaker kommune i en situasjon der vi må prioritere sykehjemsplasser og eldreomsorg. Av disse grunnene ønsker vi å utsette byggingen av svømmeanlegg, sier Janka Holstad.

– Det er helt klart at Frp, Høyre, KrF og Venstre har prioritert populistiske investeringer og ikke evnet å se behovet for sykehjemsplasser, barnehageplasser eller bolig for rusavhengige samtidig. Dette er en svært uheldig politikk, som gir kommunens mest sårbare grupper dårligere vilkår, mener hun.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
– IKKE PÅ LINJE. Ullensakersvømmerne er i harnisk etter idrettsrådets utspill. – Vi er helt uenige, sier Øystein Syrrist.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no