20. jun
SKATT: Alle hus i Hurdal, unntatt noen få, får eiendomsskatt fra i år.
 
Ikke alle må betale eiendomsskatt
Hurdal kommune har innført eiendomsskatt fra inneværende år. Men ikke alle bygninger er skattepliktige.

Publisert: 23.mar.2018 06:00
Oppdatert: 05.apr.2018 14:01

Kommunestyret har bestemt fritak etter § 7 a og b i eiendomsskatteloven.

Det betyr at Rustad Velhus (Rustad skole), Rustad bedehus, Betesda bedehus, Skrukklia velhus, Solhøy bedehus, Garsjøen skysstasjon og Søndre Vestlia er unndratt eiendomsskatt.

BENYTTER FORMUESGRUNNLAG

For de fleste boligeiendommene vil Skatteetatens formuesgrunnlag benyttes som grunnlag for å skrive ut eiendomsskatten. Disse eiendommene blir ikke taksert eller besiktiget. For andre eiendommer, som for eksempel våningshus på gårdsbruk og fritidsboliger, fastsettes eiendomsskatten ut fra en takst vedtatt av sakkyndig nemnd.

Kommunestyret har valgt en sakkyndig nemnd og en klagenemnd for eiendomsskatt. Sakkyndig nemnd vedtar taksten for eiendomsskatten på de eiendommene som ikke omfattes av Skatteetatens formuesgrunnlag. Sakkyndig nemnd vedtar også retningslinjer for taksering. Retningslinjene blir lagt ut til offentlig ettersyn sammen med takstene. Klagenemnd behandler klager på skattevedtak som ikke er satt på grunnlag av formuesgrunnlag fra Skatteetaten, i medhold av eiendomsskatteloven § 20.

Eiendomsskatten vil bli fakturert i to terminer. Eiendomsskatten beregnes med en promillesats vedtatt av kommunestyret. Promillesatsen er i 2018 på 2 promille.

LES OGSÅ: Har en mulighet uten eiendomsskatt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no