23. jul
USIKKER. NVE frykter at den rundt 100 år gamle demningen skal briste og skape ei ulykke nedover i Holtvassdraget. Hvis ikke kommunen vil sikre demningen, må den rives, mener NVE.
 
Ingen avklaring om demningen i Nord-Fløyta
MINNESUND. Politikerne utsatte saken og ba om flere opplysninger.

Publisert: 22.mar.2017 12:01
Oppdatert: 23.mar.2017 08:52

Det er fortsatt ikke avklart hva som skal skje med den over 100 år gamle og slitte demningen i Nord-Fløyta, og dermed også med selve innsjøen.

Rådmannen innstilte overfor lokalpolitikerne på at kommunen ikke skulle påta seg noe ansvar, og anbefalte at sjøen ble tappet ned til opprinnelig nivå, men hovedutvalget for næring, plan og miljø utsatte saken.

Kostnadene for reparasjon eller bygging av ny demning ble i saksutredningen angitt til 9–10 millioner kroner.

– Men kostnadsoverslaget gjaldt en demning i full høyde. Sjøen er allerede nedtappet et par meter, og vi ønsker å vite hva det koster å holde vannstanden på nåværende nivå, sier lederen i hovedutvalget, Olav Resaland (Ap).

– Dessuten er det ikke klart hvem som skal betale for eventuell riving av demningen. Det blir heller ikke billig. Hvis det er NVE som må bære den kostnaden, kan de vel like gjerne legge de pengene inn i et spleiselag med kommunen for å beholde nåværende vannstand i sjøen, sier Resaland som poengterer områdets betydning i rekreasjonsøyemed

Saken ble utsatt til det kostnader og ansvar blir avklart.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no