25. mai
FOND: - Vi vil dekke inntektstapet ved bruk av fondsmidler, forteller lederen i Eidsvoll Ap, Ole Guttorm Brenden. Her sammen med gruppeleder Olav Resaland. Arkivfoto
 
Ingen eiendomsskatt i Eidsvoll neste år
EIDSVOLL. Det blir ikke innført eiendomsskatt i Eidsvoll i 2018 slik rådmannen har foreslått. Arbeiderpartiet sier nei.

Publisert: 03.nov.2017 19:39
Oppdatert: 03.nov.2017 19:58

Arbeiderpartiet hadde sin interne budsjettkonferanse fredag. Der ble det vedtatt å si nei til å innføre eiendomsskatt allerede fra neste år.

- Vi vil ikke redusere tjenestetilbudet, og vil derfor dekke inntektstapet ved bruk av fondsmidler, opplyser partileder Ole Guttorm Brenden til Eidsvoll Ullensaker Blad.

MELDTE SEG UT: Trolig ikke flertall for eiendomsskatt

- Arbeiderpartiet vil at fondet gjenoppbygges gjennom framtidig salg av eiendom.  Hva det blir til med eiendomsskatt i 2019 må vi komme tilbake til. Vi må se hva finansutvalget som nå skal nedsettes, kommer fram til, sier Brenden.

Når Arbeiderpartiet ikke vil stemme for innføring av den ekstra skatten neste år, kommer den ikke til å bli innført. Hele den borgerlige fløya er imot eiendomsskatt. Det samme er deler av Senterpartiet, og da må småpartiene SV og MDG bøye av. De fire partiene til venstre for midten har bundet seg til budsjettenighet for kommende år.

BLÅ MOTSTAND: Høyre er kraftig mot eiendomsskatt

Rådmannen hadde regnet med å få inn 30 millioner kroner i eiendomsskatt neste år. Nå må det beløpet altså tas av kommunens sparepenger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no