19. jan
NY TRIBUNE: Med den nye tribunen på kortsiden har Jessheim stadion i dag 2462 sitteplasser.
 
Fotballklubber går inn i sesongen med anlegg for framtiden
Etter utvidelsen av Jessheim stadion kan Ull/Kisa enkelt oppfylle arenakravene for spill i Eliteserien. Også Eidsvold Turn har rustet opp for framtiden, og spiller i helgen første seriekamp på nye Myhrer.

Publisert: 14.apr.2018 09:00
Oppdatert: 17.apr.2018 14:39

Før sesongstart ble oppgraderingen av Jessheim stadion fullført. Det innebærer en helt ny tribunedel bak det nordre målet. Med denne utvidelsen kan klubben enkelt innfri kravene som må til for at det kan spilles eliteseriefotball på Ull/Kisas hjemmebane, dersom klubben skulle nå målet om opprykk.

– MINSTEKRAVET INNE

– Ja, nå har vi minstekravet inne til publikumsfasiliteter, bane og lys, sier Cato Strømberg, daglig leder i Ull/Kisa fotball til EUB.

Den nye tribunedelen har i likhet med hovedtribunen overbygd tak og holder rundt 900 sitteplasser. Med setene på motsatt kortside, uten tak, har Jessheim stadion nå 2462 sitteplasser. Infrastrukturkravene fra Norges Fotballforbund sier at man må ha minst 3000 sitteplasser i Eliteserien.

– Vi har fått godkjenning på å sette opp en tribune på TV-siden med midlertidig godkjenning om det skulle bli aktuelt, sier Strømberg.

Med ståplasser har Jessheim stadion i dag godkjenning for 5600 besøkende. Den nye tribunen ble bygd i forbindelse med Gystadmarka ungdomsskole som ligger vegg i vegg. Oppgraderingen inkluderer også et servicebygg mellom tribunene. Også hovedtribunen på langsiden er bygd ut med kontorlokaler i endene.

– Filosofien vår er å bygge stein på stein. Vi prøver å dra med oss hele klubben for å bli en stabil norsk toppfotballklubb i OBOS-ligaen eller Eliteserien. Vi har et mål om å komme opp i Eliteserien etter hvert, og da har vi sørget for å ta med og utvide anlegget, slik at vi er klare med det som trengs for å bli en eliteserieklubb, sier Strømberg.

Den nye delen ble innviet av HamKam-supportere i første serierunde. På søndag kan den igjen tas i bruk når Strømmen kommer på besøk for lokaloppgjør.

FØRSTE KAMP PÅ NYE MYHRER

Mellom sesongene har også Eidsvold Turn fullført store oppgraderinger på anleggsfronten. I løpet av 2017 har klubben fått på plass nytt hovedanlegg på Myhrer med kunstgress, undervarme, vanningsanlegg og flomlys. På lørdag skal A-laget spille sin første seriekamp i årets 3. divisjon. Selbak står på motsatt halvdel i det som blir Turns første seriekamp på den nye banen.

FAKTA - JESSHEIM STADION

  • Hjemmebanen til fotballklubben Ull/Kisa.
  • Ble åpnet i 2011.
  • Het opprinnelig UKI Arena, men skiftet navn i 2015. 
  • Dekket er av kunstgress, som ble oppgradert i midten av 2017-sesongen.
  • Tilskuerrekorden er på 3500 fra da LSK var motstander i 3. runde av cupen i 2012. 
  • Jessheim stadion er i dag godkjent for 5600 besøkende.

LES KOMMENTAREN: Gode muligheter for å finne neste Kisa-stjerne 

LES OGSÅ: Alle kunne gå med hodet hevet etter Eidsvoll-derbyet

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
VIL OPP: Cato Strømberg og Ull/Kisa ser mot toppen i norsk fotball.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no