20. sep
I GANG: - Nå er endelig byggingen i Vilbergskogen i gang, sier Kjetil Bergersen og Lars Kristian Hanssen i Privatmegleren, og Dag Engelsrud i Weenbo Vilbergskogen as.
 
Innflytting til høsten
Prosjektet er seks måneder forsinket, men nå bygges det i Vilbergskogen.

Publisert: 12.mar.2018 06:00
Oppdatert: 09.mar.2018 11:34

– Vi bygger nå våre første 28 boliger, et annet selskap er i gang med åtte leiligheter. Utover våre igangsettes bygging av rekkehus. De vi bygger nå skal stå ferdig i høst, sier daglig leder Dag Engelsrud i Weenbo Vilbergskogen as.

Byggestart ble forskjøvet seks måneder etter påstand om salamandere - som ikke fantes.

- Vi klarer ikke å hente inn all tiden, men likevel kan det bli innflytting i noen av leilighetene før sommerferien, majoriteten er ferdig utover høsten.

Flere utbyggere

- Tid er en vesentlig faktor og derfor valgte vi å selge noen tomter, for å styrke økonomien i prosjektet, sier Engelsrud som følger en prosjektkalender og skal i gang med flere prosjekter i flere av nabokommunene.

Totalt skal det bygges rundt 107 boliger i Vilbergskogen, og interessen er stor i følge daglig leder Kjetil Bergersen i Privatmegleren.

– Vi har lagt ut 20 leiligheter i to felt. I det ene er 8 av 12 solgt, i det andre er alle 8 solgt. Når byggingen har pågått litt til, legger vi ut flere, sier han.

Særlig har det vært etterspørsel etter de minste leilighetene på 37 kvadratmeter. De er i feltet der åtte av åtte er solgt.

– Vi har kø av kjøpere som vil inn i slike, særlig unge mennesker og førstegangsetablerere. Det er tydelige tegn i markedet som viser at leiligheter til rundt to millioner kroner er etterspurte, sier megler Lars Kristian Hanssen i Privatmegleren.

TILRETTELAGTE BOLIGER

Engelsrud vurderer også å endre planene for noen av de kommende leilighetene med tanke på folk med fysiske funksjonshemninger.

– Hva betyr det i praksis?

– Alt fra trinnfri adkomst, større døråpninger for rullestolbrukere, til kjøkkenbenker som kan heves eller senkes. Tanken er forholdsvis ny og vi ønsker å prosjektere i tett dialog med brukere og beboere. Vi har spurt kommunen om hva de mener, og venter på svar, sier han.

– Er det et behov for slike?

– Vi tror det, men det er det vi ønsker å snakke med kommunen og private aktører om. Vi ønsker å komme i direkte kontakt med brukere, for å bygge slike er både bedre og billigere enn å bygge om en standardbolig som er vanlig. Så håper vi å treffe et segment i markedet, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no