25. mai
VELKOMMEN: Vibeke Sletta på Råholt har barnefri i julen, og inviterer like gjerne noen som er alene i julen, en familie som ikke har råd til middag denne dagen, eller noen andre som trenger en god middag og et varmt hjem på julekvelden.
 
Vibeke åpner døren sin for noen som trenger det
Vibeke Sletta fra Råholt vet hvordan det er å ha det tøft. I jula åpner hun døren sin for andre.

Publisert: 20.nov.2018 20:30
Oppdatert: 21.nov.2018 10:18

– Nå håper jeg det kommer noen da. Jeg har stressa mye over at det kanskje ikke gjør det, sier en lettere nervøs Vibeke Sletta, etter å først ha åpnet hjemmet sitt for EUBs utsendte.

Kjenner du noen?

Vibeke Sletta fra Råholt gikk hjem fra jobb en dag og tenkte for seg selv:

– Hmm, jeg har barnefri, så hva skal jeg egentlig i jula? Hva om jeg bare spør om noen vil komme?

Nettopp det gjorde hun. Da Vibeke kom hjem, la hun ut en statusoppdatering på Facebook.

«Jeg har et juleønske» skrev hun. «Jeg vil gjerne åpne hjemmet mitt for noen, lage enkel julemiddag (ribbe og medisterpølser) og dessert, og dele kvelden med noen som trenger det. Om det er noen som er alene i julen, en familie som ikke har råd til middag denne dagen, eller noen andre som trenger en god middag og et varmt hjem på julekvelden. Jeg stiller med juletre, julemusikk, et smil og varme! Har du barn så kan jeg ordne noen pakker til dem også. Kjenner du noen?»

Utenfor Komfortsonen

Vibeke Sletta har aldri gjort noe lignende. Hun sier hun har hørt om noen på Råholt som har gjort det en gang, men hun aner ikke hvordan det gikk.

– Jeg syns det er kjempeskummelt. Det er langt utenfor komfortsonen min, men det er derfor jeg gjør det også. Hvis man ikke gjør ting man er redd for, så vil man alltid være redd for det, konstaterer Vibeke, som også avslører at det bare var så vidt hun takket ja til intervjuet med EUB.

– Det får gå, det er for en god sak, sa hun da.

Hjelpelyst

31-åringen fra Råholt fikk sparket i gang hjelpelysten da hun tidligere denne måneden delte ut klær på gata i Oslo.

– En venn av meg, Stein Olsen, skulle til Oslo og dele ut klær. Da sa jeg til han at det ville jeg veldig gjerne være med på. Det å være med på det, og se hvordan de hjemløse har det i Oslo, tror jeg satte litt i gang den lysten til å hjelpe andre, forklarer Vibeke.

– Vet hvordan det er

Livet har ikke bare vært enkelt for Vibeke Sletta, og hun har førstehåndserfaring når det kommer til å trenge hjelp selv.

– Jeg har hatt en ganske heftig fortid selv, med både rus og barnevern. Jeg vet på en måte hvordan det er å ha det kjipt, sier tobarnsmoren.

Hun tenker seg om før hun fortsetter:

– Jeg tror kanskje det gjør at man forstår andre mennesker litt bedre. Så handler det om å gjøre noe negativt om til noe positivt, sier Vibeke.

Responsen på Vibekes facebookpost har vært bra. Folk vil gjerne være med å hjelpe.

– Mange har strukket ut hånda for å hjelpe. Flere har sagt at hvis det kommer barn, så skal de bidra med penger til gaver, en kompis har stor bil og tilbyr seg å kjøre, og Jessheim Landhandleri tilbyr meg prosenter på ribba.

Nå krysser Vibeke alt hun har for at noen som vil og trenger det kommer til henne på julaften.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
God Jul: Vibeke Sletta på Råholt åpner sitt hjem for dem som trenger det på julaften.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no