19. aug
SER FOR SEG BRYGGA: Jan Børresen, Astrid Galstad og hunden Tassen bruker området rundt Morskogen stasjon aktivt. De tobeinte ser for seg hvor brygga kanskje kan ligge, og håper at dette området blir vurdert som et alternativ.
 
Inviterer Mjøsas hvite svane til Morskogen
Astrid Galstad og Jan Børresen tenker at en brygge ved Morskogen kan være et godt alternativ for Skibladners videre ferd til Eidsvoll.

Publisert: 25.jul.2017 20:00
Oppdatert: 25.jul.2017 21:43

Etter planen vil arbeidet med den nye jernbanebrua over Minnevika begynne i 2019. Det medfører at seilingsleden gjennom Vorma kan bli stengt i opptil tre sesonger, og Skibladner vil være avhengig av et alternativt tilleggssted for å fortsette til Eidsvoll.

GOD INNSATS

– Vi har gleda oss over det at ordføreren jobber for at Skibladner fortsatt skal gå til Eidsvoll, sier Astrid Galstad.

Som EUB tidligere har skrevet, har ordfører John-Erik Vika kommet med forslag om å bygge en provisorisk brygge ved Mjøssamlingene.

– Det viktigste er at Skibladner fortsatt kommer til Eidsvoll, sier Galstad, som påpeker at det ikke spiller noen rolle eksakt hvor i Eidsvoll det legges til rette for at det historiske skipet skal legge til kai.

–Vi ser for oss en T-formet brygge, der Skibladner enkelt kan legge til sideveis i fronten av brygga, og at folk enkelt kan stige av og på, forklarer hun.

MANGE FORDELER

Ifølge ekteparet finnes det mange fordeler ved å få Mjøsas hvite svane inn til Morskogen stasjon.

– Her ligger det fint til rette for parkering av biler, og framkommelighet for buss er god, sier Jan Børresen.

Ifølge de to bør det også være fullt mulig å sette opp busstilbud mellom Morskogen og Eidsvoll stasjon.

KAN KOMBINERE

Ekteparet trekker også fram muligheten for å kombinere båttur med en sykkeltur via Mjøstråkk, eller benytte turisthytta for en overnattingstur. De påpeker også at stedet er allment tilgjengelig, og at det også vil være enkelt å benytte for bevegelseshemmede.

–Det hadde vært artig hvis Morskogen ble vurdert, men det viktigste er som sagt at Skibladner fortsatt kommer til Eidsvoll, sier Galstad.

ØNSKER Å KOMME TIL EIDSVOLL

– Eidsvoll er historisk viktig for Skibladner, og vi ønsker selvsagt anløp dit, men det er viktig at løsningen er sikker og gjennomførbar. Det er noe kapteinen vil vurdere når det kommer formelle forslag, sier markedssjef i Oplandske Dampskibsselskap, Eva Stø, som ønsker forslag til alternative ruter hjertelig velkommen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no