16. jul
GLEDE: - God folkehelse er mer enn bare å løpe og spise salat. Og det legger vi til rette for sammen med lag og foreninger, sier Ingrid Bergande. Her sammen med Haakon Fjoe og Vidar Bjørkli fra park & idrett i Ullensaker kommune.
 
Inviterer til aktivitet i ti hele dager til ende
For sjuende året på rad inviterer Ullensaker kommune alle til å være med på Folkehelseuka.

Publisert: 06.jun.2018 09:00
Oppdatert: 05.jun.2018 10:46

– Ti dager med jogging og salatmiddager, med andre ord?

– Nei, god folkehelse er så mye mer enn bare å løpe og spise sunt. Her handler det om å trives, være sosial sammen med andre mennesker, kanskje til og møte folk man ikke kjenner fra før, sier Ullensaker kommunes folkehelsekoordinator Ingrid Bergande.

NOE FOR ALLE

Folkehelseuka er for alle, noe Bergande understreker.

– God helse er så mye, og det starter fra tidlig alder. Uken har aktiviteter som gjenspeiler dette. I en kommune som Ullensaker med 3000 nye innbyggere hvert år, kan folkehelseuka være en fin arena for å danne sosiale nettverk. Programmet er organisert, men vi oppfordrer også til å drive uorganiserte aktiviteter denne uka og dele bilder med oss som viser folkehelse i praksis. Bruk #FolkehelseUllensaker og bli med i trekningen av gavekort på kulturhuset, oppfordrer hun.

Folkehelseuka åpner som vanlig med rullatorfestivalen i Romsaasparken, i år fredag 8. juni. Deretter går det slag i slag over hele kommunen. I Jessheim by gjøres det klart til barnefestival, byfest, idrettens dag. Bo- og aktivitetssentrene har sitt program som før, og det er lagt opp til et variert program til sluttsignalet går søndag 17. juni.

FRIVILLIG

– Er alle aktiviteter i kommunal regi?

– Nei, det har vi ingen mulighet til å klare. Uten lag og foreninger som legger ned masse frivillig arbeid, hadde det ikke blitt noen folkehelseuke. Vi er svært takknemlige for den jobben disse lagene gjør, påpeker Ingrid Bergande..

– Koster det noe å være med på disse aktivitetene?

– De aller fleste aktivitetene er gratis, det er noe vi bestreber oss på å få til. Hensikten er å få med så mange mennesker som mulig, og da skal ikke familieøkonomien sette en stopper for deltakelse, sier Bergande og henviser til Bua – låneordningen i kommunen.

– Der kan folk låne diverse sportsutstyr gratis slik at barn og voksne kan prøve seg på aktiviteter uten å måtte kjøpe dyrt utstyr.

– Er folk utenfra også invitert?

– Ja, hvor du bor spiller ingen rolle. Det viktigste er at du kommer deg ut og gjør noe sammen med andre mennesker. Å ha det godt sosialt er også god folkehelse, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no