20. okt
FESTIVAL: Sverre Landmark i Aspelin Ramm, kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim, Ivar egeberg fra Ull/Kisa, kultursjef Jon Henrik Solhei og Tore Kværner står bak årets store byfest.
 
Inviterer til Jessheim Byfestival
- Dette blir helt konge. At idrett, handel, sykehuset og kommunen kan dra lasset sammen er viktig for byen og innbyggere, sier Ullensakers kultursjef Jon Henrik Solhei når nyheten om byfestivalen blir lansert.

Publisert: 21.mar.2018 17:00
Oppdatert: 05.jun.2018 09:53

Jessheim bys femårsdag i juni i fjor ble markert med en byfest, en feiring Tore Kværner og Jessheim Storsenter vil fortsette med. Den helgen sammenfalt med det mangeårige arrangementet Jessheim Barnefestival. Da Kværner begynte å arbeide med årets utgave 7. – 9. juni, oppdaget han at utbyggeren av LHL-sykehuset, Helsehuset og legevakta har åpningsfest samtidig.

Da ble det ble naturlig å samordne dette til vår lokale festival på Jessheim, sier han.

Samfunnsdirektør Sverre Landmark i Aspelin Ramm som bygde Gardermoen Campus som det heter, var ikke vond å be.

- Vi ville uansett ha en festival i stedet for bare snorklipping. Hos oss skal det blant annet handle om fag, mat og folkehelse i et arrangement over flere dager. Vi vil at folk skal komme for å bli kjent med sykehuset og området, sier han.

KULTUR OG AKTIVITET

- 9. juni har vi åpen dag, og vi starter med frokost. Så går det slag i slag med mosjonsløpet Blodomløpet som er åpent for alle og som arrangeres av Ull/Kisa, sier han.

Barn får muligheten til å lage fuglekasser og det blir bamsesykehus. Ambulansehelsetjenesten stiller med ambulanser og mannskap så folk kan ta førstehjelpsøvelser, og det blir fiskekonkurranse. Blant mange andre aktiviteter.

- Vi avslutter med en familiekonsert med Adam Douglas som har med seg et kor for anledningen satt sammen av korene Kolon og Ullensaker Show Choir, sier Landmark.

Han lover en intens familieformiddag og etter konserten loses alle til byen Jessheim Barnefestival som går av stabelen i Storgata. Den blir stengt fra fredag ettermiddag og ut søndagen.

- Her blir det anledning for lokale lag og foreniger tilå vise seg frem og invitere på aktiviteter, sier senterleder Christin Brandt.

RÅDHUSPLASSEN OG TORGET

Storsenteret og kommunen bygger hver sin scene på henholdsvis Jessheim Torg og Rådhusplassen. Sistnevnte inviterer til musikkfestival.

- Vi tenkte egentlig på å arrangere en musikkfest over flere dager som Oslo har, men begynner i det små med en dag med våre lokale aktører på dagtid 9. juni. Vårt felles mål er å skape liv i bygatene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.

På torget blir det kveldskonsert fredag og lørdag, i tillegg til dagaktiviteter som ikke er spikret ennå.

- 8. Juni skal Katrina fra Katrina and the Waves skape 80-tallsstemning, dagen etter står Penthouse Playboys og Loveschack på scenen. Juni er en typisk festivalmåned over hele landet, da må vi ha det i Jessheim også, sier Tore Kværner.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BARN: Storgata stenges under Jessheim Barnefestival så lokale lag og foreninger kan invitere til aktiviteter. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no