18. jul
PRIS: Irene K. Furulund er tildelt internasjonal pris for sitt frivillige arbeid. Arkivfoto.
 
Irene Furulund er tildelt internasjonal pris for sin frivillige innsats
Hun er valgt ut som én av 30.000 ansatte i medisinselskapet McKesson og hedret for sitt frivillige arbeid utenfor bedriften.

Publisert: 07.apr.2018 11:13
Oppdatert: 07.apr.2018 11:13

Irene Furulund fra Ullensaker jobber som farmasøyt hos Norsk Medisinaldepot i Oslo. Gjennom sitt styreverv i Norges Bygdekvinnelag har Furulund bidratt til å støtte kvinnelige småbønder og deres familier i Mosambik som dyrker cashew-nøtter, sesamfrø og avlinger på en bærekraftig måte, skriver Bygdekvinnelaget.

Som vinner av prisen «Planeten vår», tildeles også Irene Furulund stipendpenger på 40.000 kroner (5.000 dollar). Stipendpengene har Furulund valgt å gi til Norges Bygdekvinnelag, øremerket prosjektet i Mosambik.

LES OGSÅ: Å være kvinne i lokalpolitikken i møte med hersketeknikker og harselering

Hjelp til å klare seg selv

I begrunnelsen fra McKesson, forklares det at Furulund og medlemmene i Norges Bygdekvinnelag gjør en viktig innsats med å samle inn midler til småbønder i Mosambik, samtidig som de formidler kunnskap om situasjonen for bønder i Mosambik til mennesker i Norge. 

– Det er viktig at den vestlige delen av verden er med og hjelper slik at den fattige del av verden blir mer i stand til å å bli uavhengig og klare seg selv, sier Furulund til Bygdekvinnelaget.

Mange kjenner også Furulund fra lokalpolitikken og Ullensaker Arbeiderparti.

– Vi har en forståelse av at hjelper man en kvinne, så hjelper man en hel familie, og et helt lokalsamfunn. Derfor mener jeg det er viktig å trekke kvinnene med i prosjektet slik at de får muligheten til å tilegne seg kunnskap og får mulighet til å eie eget land å dyrke, sier hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no