19. jan
PLANER: Slik ser utbyggeren for seg å utnytte Trondheimsvegen 181 på Jessheim. Rådmannen ber dem om å endre planene.
 
Ja til leiligheter, men ...
Tirsdag sier rådmannen ja til bygging av leiligheter på Svenskestusletta, men ikke ti på tomta som ønsket.

Publisert: 02.feb.2018 18:00
Oppdatert: 02.feb.2018 18:53

I formannskapet 6. februar anbefaler rådmannen at det kan igangsettes planarbeid for leiligheter i Trondheimsvegen 181 på Svenskestusletta nord for LHL-sykehuset, med blant annet følgende føringer:

Antall boenheter må reduseres og være tilpasset områdets karakter og særpreg, med en arealutnyttelse og byggehøyder tilpasset strøket.

BEBYGD

Bebyggelsen i området består i hovedsak av eldre eneboliger med relativt store eiendommer. På den aktuelle eiendommen på 3,1 mål står en enebolig med garasje. Dette vil Jessheim-firmaet Fjeldheim Bygg og Eiendom å beholde, men fradele anslagsvis 2,5 mål til leilighetene. Foreløpige prosjektskisser viser to nye bygg med henholdsvis fire og seks leiligheter over to etasjer, felles utearealer, garasjer og parkering.

LES OGSÅ: - Dette har gått for langt

FOR MANGE

– Dagens boliger er i hovedsak enetasjes, hvor noen har loftsetasje. Nye tiltak må tilpasses området best mulig. Prosjektet skiller seg ut fra nabobebyggelsen ved at de har to etasjer. En løsning med to etasjer må vurderes i en eventuelt plansak, skriver rådmannen i sin innstilling.

I tillegg melder han at tilsendt løsning ikke gir tilfredsstillende størrelser og kvaliteter på leke- og utearealer.

– Prosjektet må planlegges med mer uteoppholdsareal, som er skjermet for trafikk og parkering og som ligger i tilknytning til inngangspartiet. Ut fra dette kan det synes som om ti boenheter er for mye for denne eiendommen, påpeker han.

Rådmannen lander dermed på at det trolig vil gi en bedre utforming av prosjektet å fjerne eksisterende hus og innlemme hele arealet i det nye prosjektet.

– Det ligger til rette for en fortetting i området, men på sikt kan det være aktuelt for en større transformasjon. Endelig utforming må avklares i en plansak, skriver han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no