21. okt
FLERTALL: Det ble klart flertall for Nannestad ungdomsskoles forslag om å innføre en meldeknapp om skolemiljø på skolenes hjemmesider.
 
Ja til «mobbeknapp» på skolenes hjemmesider
Elevenes kommunestyre i Nannestad vedtok etter en lang debatt å si ja til en meldeknapp om skolemiljø på skolenes hjemmesider.

Publisert: 22.apr.2018 06:00
Oppdatert: 20.apr.2018 08:59

Skolenes miljø var tema da elevene fra Nannestad-skolene var samlet til Elevenes kommunestyre (Ekom).

Kommunestyret har bedt om at det utredes en innføring av en meldefunksjon på skolens hjemmesider, og ba i kommunestyremøtet i desember 2017 administrasjonen i kommunen om å utrede en såkalt «mobbeknapp». Saken skal behandles i oppvekst- og kulturutvalget etter en høring i Ekom.

Av kommunene på Øvre Romerike er det bare Ullensaker kommune som så langt har innført meldeknapp på skolenes hjemmesider.

FLERTALL

Det var til slutt Nannestad ungdomsskoles (NUS) forslag som fikk flertall, men det skjedde ikke uten hard debatt. NUS foreslo å innføre en meldeknapp, men med noen tillegg i forhold til rådmannens forslag.

– Jeg er for meldeknapp, men den kommer trolig til å bli lite brukt. Men hvis det kan hjelpe én eller to, så er jo det positivt, sier Jørgen Ruud fra 10. trinn.

NUS foreslår blant annet at man gjør det mulig å melde inn navn og klasse slik at man ikke skal kunne misbruke meldingsknappen.

– Vi mener også lærerne skal sjekke meldingene ukentlig, for å være på vakt og følge opp. Alle saker skal også behandles etter paragraf 9A i Opplæringsloven, sier Ruud.

NOEN IMOT

Under debatten kom det også fram mange argumenter imot en meldingstjeneste på skolen hjemmesider.

– Jeg tror ikke så mange vil bruke den uansett. Mange ønsker jo ikke å melde inn slike saker på internett. Man vet ikke hva som skjer etter hvert, og konsekvensene av å melde fra på denne måten. Jeg tror heller på å si ifra til en lærer eller en venn, eller til familien, sier Selma Hazem Abdulla.

Karl Henrik Laache, varaordfører og leder for oppvekst- og kulturutvalget, påpeker at det mange måter man kan melde ifra om at man ikke har et trygt og godt skolemiljø.

– Det viktige er at alle føler de har en mulighet til å melde ifra til noen om at de ikke har det bra på skolen, sier Laache.

Han opplyser at saken kommer nå til oppvekst- og kulturutvalget så fort som mulig.

LES OGSÅ: Kulturskoleelever med dramatikk og spenning

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no