25. apr
SKINNESMIA: Her ved Skinnesmia langs Hovedbanen og E6, skal den nye skytebanen bli etablert.
 
Ja til ny skytebane
En mangeårig betent sak ble endelig løst i tirsdagens kommunestyre.

Publisert: 13.des.2017 18:00
Oppdatert: 14.des.2017 12:52

Tirsdag gikk et enstemmig kommunestyre inn for detaljreguleringsplanen for å etablere en ny skytebane på Hauerseter, etter anbefaling av rådmannen. Da saken var oppe til votering gikk den gjennom uten et eneste innlegg. Etter at andre politikere hadde brukt ordet halleluja om en foregående sak, fant ordfører Tom Staahle det opportunt å nevne:

– Er det en sak som virkelig krever et halleluja, er det denne, sa han og klubbet vedtaket.

Dermed går Teigen skytebane mot en ganske snarlig nedleggelse, selv om dato ennå ikke er satt.

- Forhandlinger om grunn, avklaringer om omkjøringsvei og diverse forhold gjør nok at dette fortsatt tar noe tid. Men, området for ny bane er nå lagt og da får vi håpe at vi kommer nærmere etablering i nevnte område, påpeker han.

BOLIGER OG VEI

Teigen skytebane har eksistert siden 1922. For å sikre Ullensaker skytterlags framtid fikk de i 1933 en evigvarende bruksrett til området på Jessheim sørøst, som da lå godt unna boligbebyggelse. I moderne tid har imidlertid skyteaktivitetene kommet mer og mer i konflikt med naboene i takt med at Ullensaker kommune har tillatt boligbygging nærmest inntil standplass.

SKYTTERLAGET: Håper på bane neste høst

Situasjonen har lenge vært vanskelig for alle parter, for selv om skytterlaget hele tiden har vært positive til flytting, har de manglet banealternativer.

At området Teigen ligger på for lengst er regulert til enda flere boliger i tillegg til en ny omkjøringsvei har ikke gjort saken bedre, og den har til stadighet vært på det politiske sakskartet uten noen løsning.

Inntil nå.

GRAVES NED

– Denne planen åpner for ny skytebane ved Skinnesmia på Statskogs eiendom. En ny atkomstvei kobles på Skyttervegen. Skytebanen graves inn og ned i flyvesanddynene, med voller opp til 20 meter. Skyteretningen blir nordover, skriver rådmann Rune Hallingstad i sin innstilling.

Det planlegges 20 skiver på 100 meter, 30 skiver på 200 meter og 30 skiver på miniatyrskytebanen (50 meter). I tillegg planlegges et skytterhus på inntil 1000 kvadratmeter til forsamlingsrom, kjøkken, kontor, WC og en 15 meter innendørs skytebane.

HUSKER DU DETTE: Standplassen brant helt ned

– Skytetidene foreslås til klokken 8–21 mandag – fredag og 9–17 lørdager. Det blir ingen ordinær skyting søndager, bortsett fra terminfestede stevner inntil sju ganger i året, melder rådmannen.

INNVENDINGER

Kommunen har fått inn elleve merknader fra instanser og berørte parter. En av dem er fra en nabo i nord som mener eiendommen hans blir fullstendig ødelagt av støy.

– Noe areal vil komme i gul og delvis rød støysone ved skyting. Området er ellers belastet av kontinuerlig støy fra E6, jernbanen og fly. Støyutredningen viser at ingen boliger eller støyfølsom bebyggelse er berørt av støysonene, kommenterer rådmannen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no