17. jul
Jakter kandidater: Nav-leder Gry Hosøy er juryleder for konkurransen. Hun håper alle som mener de vet om en raus sjef velger å melde på vedkommende i konkurransen.Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
– Arbeidslivet trenger dem som våger å ta sjansen på å ansette de uten CV
Arbeidslivet trenger sjefer som er villige til å gi alle en sjanse. Nå skal Nav kåre den rauseste lederen på Øvre Romerike.

Publisert: 15.sep.2017 06:00
Oppdatert: 15.sep.2017 08:47

– Vi vet det er svært mange rause og flinke sjefer på Øvre Romerike. Arbeidslivet trenger dem som våger å ta sjansen på å ansette de uten CV, med dårlig språk, helseproblemer eller som av andre grunner har vanskeligheter med å få seg jobb, sier Gry Hosøy, Nav-leder i Ullensaker og juryleder i konkurransen.

Nå ønsker de å synliggjøre sjefene som tar et ekstra ansvar, og som ikke alltid bare er opptatt av formelle kompetansekrav når de utfører nyansettelser. Fram til 29. oktober kan alle nominere det de mener er en raus leder. Deretter presenteres finalistene fra 8. til 25. november. Vinneren kåres 30. november.

LES OGSÅ: Ny fylkesdirektør i Nav

– Avhengige av sjefer

– Det er viktig at noen tørr og har lyst til å bruke tid på dem som trenger ekstra oppfølging. Noen ganger er det viktig og riktig å gi noen en sjanse. Gevinsten er ofte at man får svært gode medarbeidere tilbake, sier Hosøy.

Nesten 15.000 mennesker er helt eller delvis uten arbeid på Øvre Romerike grunnet helseproblemer eller arbeidsledighet. Noen har nedsatt psykisk og fysisk helse, andre har lite utdanning, språkutfordringer eller andre vansker.

– Samhandling mellom oss i Nav og bedrifter er helt avgjørende dersom vi skal lykkes med å få flere inn i arbeidslivet, og dekke behovet for arbeidskraft. Vi er avhengige av sjefer, ledere og arbeidsgivere som våger å gi mennesker en sjanse og som klarer å møte de som er annerledes enn dem selv med åpenhet og med raushet. Det er bakgrunnen for at vi har satt i gang jakten på den rauseste sjefen på Øvre Romerike, sier Cindy Empaynado, kommunikasjonssjef i Nav Akershus.

LES OGSÅ: Eidsvolls nye Nav-sjef er togpendler

Kan bli årlig tradisjon

Nomineringen av aktuelle kandidater kan alle gjøre på Facebook-siden «Den rauseste sjefen Øvre Romerike». Med seg i juryen har Gry Hosøy fått Steinar Kristensen (leder Innovasjon Gardermoen), Tom Staahle (Ullensaker-ordfører), Øystein Barhaughøgda (daglig leder Granat Studio og Nes Næringspark) og Lars Kristian Evjebråten (Nannestad).

– Hva får vinneren?

– Først og fremst får vedkommende heder og ære. I tillegg blir bedriften gjort kjent gjennom at det kommer ut at de tar et samfunnsansvar, sier Hosøy.

– Kommer dette til å bli en årlig tradisjon?

– Ja, det ser vi ikke bort fra. Vi tenker dette er et fint og riktig initiativ, og vi håper så mange som mulig melder inn sine kandidater. Det finnes mange der ute som virkelig fortjener å få en slik nominasjon. Målet må være at vi som sitter i juryen får en skikkelig utfordrende oppgave med å plukke ut vinneren, smiler Gry Hosøy.

Rauseste sjefen

  • Nav skal kåre Øvre Romerikes rauseste sjef.
  • Alle kan nominere kandidater fram til 29. oktober.
  • Nomineringen foregår på Facebook-siden «Den rauseste sjefen på Øvre Romerike».
  • Sjefene som nomineres skal gjerne være de som våger å gi alle mennesker en sjanse.
  • Gry Hosøy, Tom Staahle, Steinar Kristensen, Øystein Barhaughøgda og Lars Kristian Evjebråten sitter i juryen. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no