15. sep
FORTSETTER: Ciao Bella, eid av Arnulf Bjørnstad, gikk konkurs forrige uke. Nå har Wok Togo, med Vi Huynh (innfelt), kjøpt opp stedet.
Arkivfoto.
 
Jessheim-restaurant reddet fra konkurs – kjøpt opp av Wok Togo
– Vi måtte redde en så bra og populær restaurant som Ciao Bella. Så vi kastet oss rundt og kjøpte den, sier Wok Togo-gründer Vi Huynh til EUB.

Publisert: 10.des.2017 20:15
Oppdatert: 11.des.2017 12:21

Forrige uke sprakk nyheten om at den populære Jessheim-restauranten Ciao Bella, som har servert italiensk mat på Jessheim storsenter siden åpningen i 2003, var konkurs. Årsaken var manglende innbetaling av merverdiavgift. Det skal også være skattekrav rettet mot restauranten.

Nå kan EUB avsløre at restauranten er reddet.

KASTET SEG RUNDT

Wok Togo, med Vi Huynh i spissen, har kjøpt opp restauranten.

– Dette er en ren investering. Jeg ville ikke la den restaurantperlen bare forsvinne og stenge. Konseptet, menyen, de ansatte og alt vil fortsette som før – Arnulf blir også fortsatt å se i restauranten, sier den nye Ciao Bella-eieren Vi Huynh.

De kom i mål med forhandlingene og signerte kontrakt fredag kveld, overtok eierskapet lørdag og restauranten holder åpent som normalt i morgen mandag og fremover.

– Og ta det med ro, jeg vil understreke at dette ikke blir noen kinarestaurant. Vi skal bevare konseptet og kvaliteten, legger han til. 

Vi Huynh ønsker ikke å kommentere kjøpesummen. 

LES OGSÅ: Ciao Bella-eier Arnulf Bjørnstad satser med ny italiensk restaurant

– EN GOD LØSNING

Bostyrer Odd Hanisch bekrefter oppkjøpet.

– Fredag kveld kom vi til enighet med en løsning og avtale. Vi har hatt kontakt med flere interessenter, men er fornøyd med den løsningen vi endte opp med. Det innebærer at virksomheten videreføres, ansatte beholder jobben og de får lønn før jul, sier advokat og bostyrer Odd Hanisch til EUB.

– Dette er en god løsning for både ansatte, senteret og kreditorer. Jeg er glad for at vi kom i mål, sier bostyreren.

GLAD de slapp å stenge

Senterlederen på Jessheim storsenter synes det er en svært gledelig nyhet.

– Vi er glad for at vi har fått den løsningen. Det er bra konseptet fortsetter – det kundene har ønsket og det har fungert bra i mange år. Og vi er selvfølgelig veldig glad for å slippe stenge, sier senterleder Christin Brandt på Jessheim Storsenter.

Hun kan melde om at restauranten i dag har hatt større omsetning på dagens søndagsåpent, enn samme dag i fjor.

ERFAREN FRA BRANSJEN

Huynh har mange års erfaring fra restaurantbransjen på Jessheim. Først som eier av kinarestauranten fra 1999 til 2011, deretter som import og grossist og nå som gründer av kjeden Wok Togo med filial på Jessheim, Strømmen og Sarpsborg.

– Jeg skal bruke min erfaring og kontakter i arbeidet med restauranten fremover, sier Huynh begeistret - som foreløpig ikke har sett og besøkt restauranten etter han kjøpte den.

LES OGSÅ: - Ny måte å servere sushi på her i Norge

OVERRASKET OVER KONKURS

Den nye eieren innrømmer at han var overrasket da han så Ciao Bella var konkurs.

– De er jo en veldig bra restaurant, med fullt hus alltid. Og byen trenger et slikt sted, ikke bare kebab, hamburger og gatekjøkken. Derfor kastet jeg meg rundt og ville redde stedet, sier han.

Det har dessverre ikke lyktes EUB å få svar fra Arnulf Bjørnstad for en kommentar søndag kveld.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no