18. aug
FEIRING. Alle klassene på Teknikk og industriell produksjon, samt industrimekanikerlinja feiret resultatene fra fylkesmesterskapet. Foran står mesterskapsdeltakerne Oliver Myhre (reserve), David Olsen, Charlotte Reinertsen og Åsmund Hertzenberg. Den andre reserven, Marius Granvoll Ruud, var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Thomas Hansen
 
Jessheim VGS er fylkets beste på teknikk og industriell produksjon
ULLENSAKER. Jessheim-elevene Åsmund Hertzenberg, Charlotte Reinertsen og David Olsen kapret hele pallen i fylkesmesterskapet.

Publisert: 18.mai.2016 12:55
Oppdatert: 27.jan.2017 14:09

Fem elever fra Jessheim videregående skole deltok i fylkesmesterskapet for Teknikk og industriell produksjon (TIP) VG1, en tverrfaglig skolekonkurranse i programfag som 11. mai ble arrangert ved Ås videregående skole.

JESSHEIM VANT ALT

Jessheim-elevene Åsmund Hertzenberg, Charlotte Reinertsen og David Olsen sørget for storeslem til Jessheim ved å komme på henholdsvis første, andre- og tredjeplass i mesterskapet.

- Artig det, sier Åsmund om å vinne hele konkurransen.

Charlotte og David synes det er spesielt gøy at de klarte å hevde seg på tross av at konkurransen hadde helt nye maskiner, noe de ikke er vant med. I alt stilte 18 kandidater fra skolene Bleiker, Jessheim, Sørumsand, Strømmen, Askim og Ås. I tillegg til å kapre hele pallen fikk Jessheim-elevene også med seg vandrepokalen som bevis på at Jessheim videregående er den beste TIP-skolen i Akershus.

- Jeg synes det var fortjent. Vi jobbet hardt og hadde øvd mye i forkant, sier Charlotte.

Enkelt fortalt driver TIP-elevene med sveising, dreiing og fresing.

- Det er lærerikt og artig, og jeg får gjøre det jeg liker. Jeg liker ikke å bare sitte på skolebenken. Jeg må ha praksis for å vise hva jeg kan, sier David.

MILJØ EN SUKSESSFAKTOR

I ly av mesterskapet har andre skoler ønsket å vite mer om bakgrunnen for de sterke resultatene fra Jessheim, som klarer seg med gammelt utstyr fram til nyskolen står klar til neste år. Elevene selv er ikke i tvil om hva som er hemmeligheten bak resultatene.

- Bra arbeidsmiljø. Det skapes av at alle fungerer bra sammen, sier Oliver Myhre, som var med som reserve i mesterskapet.

- Lærerne støtter godt opp om hver enkelt elev, legger Charlotte til.

Lærer Stein Karlstad har samme suksessoppskrift.

- Jeg mener hemmeligheten er i miljøet og trivselen vi har her, og at vi tar hver elev på alvor, sier Karlstad.

Han er henrykt over triumfen i mesterskapet.

- Dette er stort og moro, mest fordi jeg synes elevene jobber så godt sammen, sier han.

- SOLID

Rektor Marit Gran gratulerte elevene med resultatene under en markering med alle klassene.

- Dette er et bevis på at vi jobber solid her, og det ikke bare er snakk om enkelttilfeller. Det viser at vi har god kvalitet på det vi gjør, og et godt arbeidsmiljø av elever og lærere som gjør hverandre gode, sier Gran.

For øvrig har flere fra Jessheim videregående utmerket seg i konkurranser den siste tiden. Emil Bugge vant Oslo- og Akershusmesterskapet i maskinering forrige måned, og tok en tredjeplass i Østlandsmesterskapet.

LES OGSÅ: Politiet søkte igjennom skolen med narkohunder

LES OGSÅ: Skolens NAV-samarbeid vekker oppsikt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no