27. jun
Fjellet. Fjellet ungdomssenter kunne blitt asylmottak. Nå ser det ut til at det heller skal brukes til boliger.
 
Jobber med boligplaner på Fjellet i Nannestad
NANNESTAD. Først hadde de boligplaner. Så vurderte de flyktningmottak. Nå går eieren tilbake til den opprinnelige planen.

Publisert: 27.okt.2016 10:39
Oppdatert: 27.jan.2017 14:39

- Det er riktig. Med den flyktningstrømmen som er nå er det ikke så aktuelt med flyktningmottak lenger, sier daglig leder Terje Brøske i Strømmen Næring AS til EUB.

LES OGSÅ: Investerte millioner i potensielle flyktningmottak, men så stoppet flyktningstrømmen

11,2 millioner

Det kombinerte pensjonatet og internatet, Fjellet ungdomssenter, på Preståsen i Nannestad vekket stor interesse blant mange da det ble lagt ut for salg i august i 2015. Til sammen åtte budgivere kjempet for å få kjøpt eiendommen, og det var til slutt Strømmen Næring AS som fikk tilslaget. Kjøpesummen ble 11,2 millioner kroner. Tomta er på nær 5,8 mål. Der ligger det fire rekkehusleiligheter og en hovedbygning. Sistnevnte ble brukt som ungdomspensjonat og planløsningen er fortsatt tilpasset dette med flere soverom, felles stue, kjøkken og oppholdsrom. Hver av rekkehusleilighetene framstår som selvstendige boenheter.

I dialog med kommunen om bruk

- Hvilke planer har dere for eiendommen nå etter at planene om flyktningmottak ble lagt på is?

- Alternativet for oss nå er å omregulere eiendommen til bolig. Hvordan løsningen blir til slutt må kommunen selvsagt være med og bestemme. Vi har akkurat startet dialogen med kommunen i forhold til disse planene, svarer Brøske.

Dermed er spørsmålet hva slags boligtyper det legges opp til.

- Når håper dere at boligplanene er satt ut i live?

- Det er vanlig tid i forhold til omregulering. Regner med at vi må regne plussminus ett år. Vi har hatt god dialog med kommunen etter at vi kjøpte eiendommen. Regner med at dette vil fortsette framover også, sier Terje Brøske.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no