17. jul
AVSKJED: John Rognstadtangen la ut denne avskjeden på Hurdal Aps facebookside fredag. Like etterpå var den fjernet.
 
John Rognstadtangen meldte seg ut av Ap
Mangeårig Arbeiderparti-mann John Rognstadtangen har meldt seg ut av partiet.

Publisert: 23.mar.2018 15:00
Oppdatert: 23.mar.2018 18:13

Fredag meldte mangeårig medlem John Rognstadtangen seg ut av Hurdal Ap. Dette gjorde han via en melding på lokallagets facebookside. Det tok ikke lang tid før meldingen var slettet, men EUB har skaffet til veie en skjermdump.

LOJAL TIL PROGRAMMET

– Det er riktig at jeg har meldt meg ut av partiet, men behøver jeg å begrunne årsaken?

– Gjerne det.

– Jeg vil presisere at dette ikke har noe med hverken personer eller saker i Hurdal lokallag. Jeg er valgt inn på deres program og det forholder jeg meg lojalt til men som uavhengig representant, påpeker han.

– Betyr det at du vil stemme med Ap i kommunestyret?

HUSKER DU DENNE: Tar knallhardt oppgjør med skittkasting

– Jeg gjentar at jeg forholder meg til partiprogrammet. Dette av hensyn til velgerne, og jeg har ingen intensjoner om å melde meg inn i et annet politisk parti, understreker han.

ACER, IKKE LOKALT

– Hva er årsaken til utmeldingen?

– Det har vært mye støy i partiet i det siste, uten at jeg vil si noe mer om det. Men det var Acer-saken (at Stortinget stemte ja til norsk innlemmelse i EUs energibyrå, journ.anm.) var helt klart en medvirkende årsak, den var tung å svelge. Jeg er så utrolig imot det vedtaket, og noe mer har jeg ikke å legge til annet enn at dette er et sammensatt bilde, sier Rognstadtangen.

TRYGG

Nestleder Frank Jørgen Jåterud har ikke tid til å kommentere Rognstadtangens avgang, men varaordfører Gunne Morgan Knai bekrefter at Rognstadtangen har vært tydelig på å være lojal ut kommunestyreperioden.

– Men jeg må være såpass ærlig på at om det er Acer som er bakgrunnen så synes jeg det rammer lokallaget mer enn nasjonalt. Avstanden har blitt vel stor mellom lokalt og sentralt, påpeker varaordføreren.

– At Rognstadtangen sier han vil opptre lojalt, gir deg vel en trygghet på at dere har ham på deres side i kommende avstemminger?

– Jeg føler meg fortsatt trygg på John. Det er ingenting som tilsier at jeg skal føle med utrygg på ham i lokalpolitiske saker. Vi har snakket sammen i dag og har fortsatt en hyggelig tone, sier han.

– Hvem fjernet Rognstadtangens facebookmelding og hvorfor?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Kommunestyret i Hurdal består av 17 representanter og varamedlemmer. Ap hadde fire representanter før Rognstadtangen gikk ut, men hvis han forholder seg lojal som han sier blir det ingen rokering i kabalen.

RETTELSE: I en tidligere versjon av denne artikkelen var det oppgitt feil antall representanter i kommunestyret - og også feil antall representanter for Arbeiderpartiet. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no