25. jun
TO GULLKLUMPER: Wilfred Lie (18) og Emilie (18) innkasserte den gjeveste prisen for sin mocumentary da medie-elevene ved Nannestad videregående skole feiret seg selv. Foto: Ann Kristin Ullerud Lind
 
Kåret gullklumper
Mediebransjen har Gullruten, Gullsnutten og Gullpennen. På Nannestad videregående skole hedres de beste medieproduksjonene med Gullklumpen.

Publisert: 30.jun.2017 19:00
Oppdatert: 30.jun.2017 10:25

Her konkurrerer 120 medieelever fordelt på tre trinn om beste produkt innenfor ulike kategorier. Den aller gjeveste prisen er Gullklumpen som hedrer elever med det aller ypperste arbeidet. Den gikk i år til Vg2-duoen Wilfred Lie og Emile Erdal for mockumentaryen «Fra russ til tinnitus».

– Det er kjempegøy å vinne. Mocumentary er nemlig en litt vanskelig sjanger som spiller på humor samtidig som det skal framstå ekte og seriøst, sier Wilfred Lie.

Stor arbeidsinnsats

Det ligger mange arbeidstimer bak prosjektene. Rundt 60 timer fordelt på en fire ukers periode.

Vinnerduoen synes begge at Gullklumpen er årets aller morsomste oppgave siden de kan velge både hvem og hva de vil jobbe med, samtidig som det er konkurranse med et stort og glamorøst prisutdelingsshow.

– Så er det jo ekstra stas om man blir nominert eller vinner, og får vist fram hva man har laget. Da får man jo en bekreftelse på at det man gjør faktisk er bra, fortsetter Wilfred.

Høy kvalitet

Leder for medielinja, Odd Johnsen, er stolt over elevene og mener arbeidene holder høy kvalitet.

– Elevene våre gjør en fantastisk god jobb, og de utgjør et spennende og kreativt tilskudd til skolen, sier Johnsen.

– Her legger skolen legger til rette for læring og arbeid innenfor sjangre som interesserer elevene.

I en fire ukers periode får elevene frihet til å uttrykke egne tanker og følelser innenfor et egenvalgt medieprodukt. Her handler det om evnen til å formidle gode historier.

– Eneste begrensning er at de må forholde seg til tema som i år var «Støy», fortsetter Johnsen.

Ut av dette kom et variert spenn av ungdommelig innhold og følelser, fra det vakre og surrealistiske til det mørke, dystre og ubehagelige.

Sterke bilder

Vg2-elev Jonatan Abelset vant årets kunstfoto med sine sterke bilder som henspiller på psykisk sykdom, vrangforestillinger og det å føle seg innesperret.

– Vi holdt på i tolv timer i slengen. Både det å finne rett locations og ikke minst riktig lyssetting tar tid, men viktig for å skape rett stemning i bildet. Det vanskeligste med kunstfoto er nok å få det ferdige arbeidet til å ligne ideen du har tenkt ut, samt formidle den på en måte slik at andre umiddelbart ser hva du har ment, sier Abelset.

LES OGSÅ: Nannestad blir realfagskommune

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STERKE BILDER: Jonatan Abelset (18) vant kategorien «Beste kunstfoto» for sin følelsesladde fotoserie om psykisk sykdom.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no