18. aug
BIL: Her, på eiendommen vest for Plantasjen, skal Birger N. haug bygge et moderne bilanlegg som forventes å være ferdigstilt om et par år.
 
– Vi planlegger og tegner nå, og ser for oss et annerledes bilanlegg med flere merker
Birger N. Haug er Norges største forhandler av Nissan og Subaru. Nå kommer de til Gardermoen Næringspark.

Publisert: 05.aug.2017 12:00
Oppdatert: 04.aug.2017 15:00

Om to år står en av de mest moderne bilforretningene i landet klar på tomta bak Plantasjen. Der planlegger nemlig Birger N. Haug et 9600 kvadratmeter stort anlegg med 45 ansatte. I tillegg er det plass til å utvide med ytterligere 9600 kvadratmeter på eiendommen.

– Vi planlegger og tegner nå, og ser for oss et annerledes bilanlegg med flere merker, sier Carl-Einar Haug som er største aksjonær og styreleder i Birger N. Haug.

– Hva betyr annerledes?

– Historisk sett har vi levd veldig godt av ettermarkedet og verkested. Men vi må ta inn over oss at politikerne vil ha bort bensin og diesel, og da vet vi at elbiler gir oss bare 50 prosent av inntektene i forhold til dagens ettermarked. Vi får færre selgere og det blir mindre å gjøre på hver. Derfor må vi ha inn flere biler for å fylle verkstedet, påpeker han.

I HAUGS REGI

– Hvilke bilmerker skal selges der?

– Foreløpig er det bare Hyundai som er klart.

– Blir det en Birger N. Haug-forretning?

– Det er heller ikke klart, men prosjektet blir i vår regi. Vi må bygge et anlegg som vi kal leve av i noen tiår fremover, sier han.

– Hvorfor Jessheim?

– Vi så hvordan det gikk med bilbyen på Ensjø i Oslo, der vi ble skviset ut fordi politikerne ville ha boliger. Det samme skjer på Hovin i Oslo, og det kommer til å skje i Bilbyen på Jessheim. Vi har bygd et 24.000 kvadratmeter stort anlegg i Røyken i Buskerud, der vi håper å være i fred for politikerne i mange år. Vi skal operere fra Røyken til Jessheim, og da trenger vi et anlegg i nord også, understreker Haug.

MODERNE

I Haugs verden handler det også om å tilpasse seg nye tider rent servicemessig – i en bransje som kommer til å utvikles kraftig.

– I fremtiden leverer du ikke en bil på service for så å vente en dag eller to på å få den igjen. Vi kommer til å ta servicen i løpet to timer. I mellomtiden tilbyr vi topp moderne nettbaserte kontorplasser slik at du kan jobbe mens du venter.

– Er dette anlegget noe dere har fundert lenge på?

– Det går fortere å planlegge når politikerne kjemper mot fossilt brennstoff og vil at Norge skal redde verden. Vi kan ikke stoppe dette, og derfor må vi planlegge ut fra det perspektivet. Vi må hele tiden gjøre ting smartere, sier han.

Fakta Birger N. Haug

Norges største Nissan- og Subaru-forhandler. 

  • Omsatte for 1,3 mrd. i 2016.
  • Etablert i Oslo i 1947. 
  • Siden har de etablert seg i store deler av Oslo og omegn og består av seks avdelinger i Oslo, Akershus og Buskerud. 
  • Har 250 ansatte og et årlig bilsalg på over 5.500 biler.
  • Var i en periode, med Nissan Leafs eventyrlige salg, verdens største forhandler av elbiler.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no