20. jul
TOGKAOS: Store utbedringer på jernbanen rundt Oslo i sommer betyr stenge linjer og kansellerte avganger som får følger for reisende i hele regionen.
 
Kan bli mye venting
I seks uker skal Bane Nor drive anleggsarbeid. Det berører reisende på Øvre Romerike.

Publisert: 27.jun.2018 15:00
Oppdatert: 26.jun.2018 15:36

– Vedlikehold gjør at det fra 23. juni til 5. august blir virksomhet på Østfoldbanen og i tunnelen mellom Asker og Drammen togstasjon. Det betyr perioder med stengte strekninger og alternativ transport, melder NSB.

I tillegg oppgraderer Statens vegvesen Ekeberg- og Svartdalstunnelen, som blir delvis stengt i ukene 27–32.

STENGT

Lieråsen tunnel mellom Asker og Drammen stasjon er stengt fra nå til og med 5. august. Helgen 28–29. juli er det stengt Oslo–Drammen.

Togene kjører normalt mellom Asker og Oslo, så også Spikkestadbanen. Arbeidene berører alle lokaltog og regiontog som kjører på strekningen, også Flytoget.

ØSTFOLD

23. juni – 29. juni er jernbanen stengt mellom Kolbotn–Rygge og Kolbotn-Mysen/Rakkestad. 30. juni – 29. juli er Østfoldbanen østre linje stengt Oslo S-Mysen/Rakkestad. Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S-Rygge. 30. juli–5. august er det stengt mellom Vestby-Rygge.

Det blir arbeider på Vestfoldbanen 7. august - 24. september

ALTERNATIVER

– Den største utfordringen er rushtiden inn og ut av Oslo, Asker og Drammen stasjon og det er viktig at reisende setter seg inn i tilgjengelige alternativer. Vi anbefaler ikke bilen, melder NSB.

Særlig mandag 25. til fredag 29. juni blir utfordrende. Da er det fortsatt mange reisende og med alternativ transport blir det økt busstrafikk på Oslo S, Asker og Drammen stasjon, som allerede har mye tett trafikk.

Også uke 31 får økende trafikk etter sommerferien, det er Norway Cup, tunnelarbeider i Ekeberg- og Svartdalstunnelen, samt at NSB må sette inn mange busser.

Store oppgraderinger på jernbane og vei i Oslo fører til samtidig arbeid. Sommeren er den minst utfordrende tiden å jobbe på, selv om mange mennesker blir berørt av arbeidene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no