18. jul
MILITÆRT: Den gamle militærleiren i Tronsheimsvegen 71 på Dal ble solgft til private på begynnelsen av 2000-tallet. Nå kan det bli boliger der.
 
Kan bli opp mot 270 i boliger i den gamle militærleiren på Dal
Eierne av den tidligere militærleiren i Trondheimsvegen 71 har store planer for fremtiden. Boliger er en av dem.

Publisert: 01.mar.2018 14:00
Oppdatert: 01.mar.2018 13:51

Forsvaret drev Dal militærleir i flere tiår, men solgte den 85 mål store eiendommen på begynnelsen av 2000-tallet. Boligene i det som var befalsmessa i sør ble solgt til menigheten Pilgrimsfolket, resten på drøyt 76 mål ble solgt til Dal leir AS ved Geir Skari og Pål Georg Gundersen.

De ønsker nå å utvikle eiendommen, og skal i mars ha oppstartsmøte i Eidsvoll kommune med tanke på detaljregulering.

AVKLARING

– Vi vil starte en reguleringsprosess nå i håp om få avklart hva eiendommen kan brukes til i fremtiden. Det eneste vi vet som ikke kan bygges der, er et kjøpesenter, ellers er det klart for alt annet, sier Geir Skari.

Han og Gundersen har engasjert Øvre Romerike Prosjektering på Jessheim til oppstartsmøtet. Det var Romerikes Blad som først skrev om saken og at Dal leir as ser for seg et sted mellom 180 og 270 boliger i den gamle militærleiren.

– Et nytt stort boligfelt i sørbygda, med andre ord?

– Nei, vi tenker ikke primært boliger. Først og fremst vil vi få svar på hva som er smart å utvikle der. og selvsagt hva det er behov for med tanke på for eksempel skoler og barnehager. Vi håper å kunne utvikle noe som er bra for oss, for Dal og for naboene. Boliger er da ett av ønskene våre, påpeker Geir Skari.

KOMBINERT BRUK

– Hva hvis kommunen ikke vil tillate boliger der?

– Det vil overraske meg stort hvis alt i Dal leir i fremtiden bare skal være næring. Det må være mulig å få til flere formål på en så stor tomt som ligger så sentralt til i kommune. På bakgrunn av det tror vi det ganske sikkert også blir bygd boliger der.

– Kanskje en kombinasjon av boliger og næring?

– Ja, det går helt fint. Så lenge vi har eid har det vært uproblematisk å kombinere masse mennesker og flere firmaer, sier Skari.

– Hvis alt går som planlagt, når kan første beboer flytte inn?

– Sånne reguleringsplaner tar lengre tid enn man tror, gjerne to år. Vi ser frem til et møte og deretter et godt samarbeid med kommunen som selvsagt har sine tanker om hva de ønsker der.

Det har vært flere bedrifter i Dal leir gjennom årene. Det største er et anleggshotell med 172 rom for pendlere og folk i anleggsbransjen. I flere år drev Olemann & Co bruktbutikken sin i Dal leir. Tilhengernor driver salg av biltilhengere herfra.

Fakta

  • Forsvarets drev leir på Dal i mange år, men solgte den 85 mål store tomta i 2004.
  • Boligdelen i sør ble solgt til Pilgrimstjeneste Eiendom AS.
  •  Dal Leir AS eier resten, nær 80 mål. 
  • De døpte sin del til Dal Næringspark, som inneholder blant annet en stor brakkerigg med utleierom, lagringsplass og noen næringslokaler.
  • Nå vil eierne ha boliger der.

 
hotell: I flere år har Dal Overnat­ting drevet utleie av 172 rom i flere brakkerigger, for pendlere og anleggsfolk.
UTVIKLING: Eier Geir Skari i Dal leir as. Arkivfoto
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no