20. jul
HAR PROTESTERT: Statens vegvesen har protestert mot den midlertidige brukstillatlesen som Coop fikk for flerbrukshallen. Arkivfoto: Magnar Haraldsen
 
Kan bli stengt
Et kryss på E6 kan i verste fall true arbeidsplassene hos Caesar Salad på Gardermoen. Nå jobbes det på spreng for å løse floken.

Publisert: 15.aug.2017 06:00
Oppdatert: 14.aug.2017 15:19

I november 2016 ga Ullensaker kommune midlertidig brukstillatelse til Caesar Salad AS sitt nye lager i Gardermoen Næringspark. Det er Coop Norge som bygde og drifter bygget. Kort tid etter tok Caesar Salad bygget i bruk, med utstyr og om lag 30 ansatte.

Fire uker etter at klagefristen på brukstillatlesen gikk ut, sendte imidlertid Statens vegvesen inn sine innsigelser. Ullensaker kommune avviste klagen fordi den kom for sent. Nå har Fylkesmannen bestemt at klagen skal behandles likevel. Vegvesenet mener at avkjøringa på E6 inn til lageret ikke er stor nok til å takle trafikken fram og tilbake, og vil at brukstillatelsen skal oppheves.

SPISSFINDIGHETER

Midt i alle juridiske spissfindigheter og diskusjoner mellom ulike myndigheter sitter 30 ansatte hos Caesar Salad som må avvente situasjonen. Nå skal Ullensaker kommune behandle saken, antakelig på formannskapsmøtet i september. Om politikerne der opprettholder den midlertidige tillatlesen, vil Fylkesmannen avgjøre klagen. Dersom de gir vegvesenet medhold, kan det i verste fall bety at lagerlokalet må stenges inntil videre.

Caesar Salad-saken er ikke den eneste som har trøbbel på grunn av krysset på E6. Flere prosjekter står allerede på vent.

– MÅ FINNE EN LØSNING

Varaordfører Willy Kvilten i Ullensaker sier det er vanskelig å si hvor saken vil ende.

– Det er veldig vanskelig å spå i denne saken. Fra kommunens side har vi ønsket å få gjort noe med dette krysset lenge, fordi det stopper absolutt all utvikling i næringsparken ved Gardermoen. Vi kan ikke ha det slik, sier han.

– Når det er sagt må det være mulig å finne en løsning på denne saken. Å stenge bygget er svært dramatisk, jeg kan ikke forstå at det må gå så langt, sier varaordføreren.

– IKKE SPESIELT BEKYMRET

Sivilingeniør og konsulent Hans Jacob Hansen i HJH Rådgivning håndterer saken for Caesar Salad og Coop Norge. Han er ikke bekymret.

– Det er veldig langt fram til så alvorlige konsekvenser som at bygget eventuelt må stenges. Det vil ikke skje. Jeg er ikke spesielt bekymret, sier Hansen.

Han var mandag i møter med Ullensaker kommune for å diskutere saken.

– Coop Norge planlegger å bygge ytterligere 30.000 kvadratmeter i Gardermoen Næringspark. Nå må vi bestemme oss for hvordan vi løser infrastrukturen. I den forbindelse planlegger vi også et svar til Fylkesmannen, sier Hansen.

Vil ikke vente

Varaordfører Willy Kvilten er villig til å gi flere utbyggere tillatelse til å starte opp prosjekter i Gardermoen Næringspark. 

Det til tross for at Statens vegvesen konsekvent har sagt nei til flere utbyggingsprosjekter i Gardermoen Næringspark inntil en ny avkjøring fra E6 er bygget ferdig. 

– Jeg regner med at vi vil møte motstand fra blant andre Vegvesenet om vi går utenom de såkalte rekkefølgebestemmelsene, sier Kvilten. 

Kommunen har satt i gang arbeidet med å fjerne rekkefølgekravet i sin kommuneplanen. En slik fjerning må vedtas av kommunestyret.

– For meg er det viktigere å få fart på utbyggingen av området enn å diskutere dette krysset. 

– Det vil være positivt både for arbeidsplassene i Ullensaker, men også for miljøet. Stortinget har vedtatt å samle næringsarealer for å få til effektive transportløsninger. 

– Dette området er viktig for Ullensaker. Vi snakker om mange arbeidsplasser med kort reisevei, sier varaordføreren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no