22. apr
VILBERGSKOGEN: - Vilbergskogen har været regulert til boligfelt siden 1976. Her blir det snart bygd moderne boliger, sier Per Morten Bjørseth og Ole Marius Mariendal i Skandia Eiendom.
 
Kan bygge i Vilbergskogen
29 mål skal omgjøres til boligfeltet Kastellåsen med rundt 115 boliger. Utbyggingen er vedtatt i kommunen, men en naboprotest førte saken til fylkesmannen.

Publisert: 12.sep.2017 09:30
Oppdatert: 12.sep.2017 09:50

I protesten heter det at området er tilholdssted for salamandere - og man ønsker dette vurdert.

Området ble sjekket i 2015. Utbygger bestilte en ny undersøkelse som ble gjennomført i sommer for å være helt sikre. Området er i sommer kontrollert av det uavhengige selskapet Miljøfaglig Utredning.

– Konklusjonen fra 2015 blir stående. Området har ikke egnede yngledammer for salamandere. Små salamandere er ikke rødlistet og den er vurdert til å ha en livskraftig bestand i Norge, skriver Helge Fjeldstad i sin rapport.

– De gikk gjennom hver eneste vannpytt i skogen her, med hov. Og de sveipet over hele nabolaget i samme slengen, men fant ingenting, sier Per Morten Bjørseth i Skandia Eiendom.

– Hva skjer nå?

– Fylkesmannen har tatt stilling til om klagesaken skal få oppsettende virkning, men de kan ikke se at vedtakelsen av reguleringsplanen medfører uopprettelig skade eller tap. De mener det heller ikke er umiddelbart sannsynlig at klagen vil føre frem, sier Bjørseth.

– Hva betyr det for dere?

– At vi kan videreføre prosjektet og starte arbeidene på tomten når alle tillatelser foreligger.

Eidsvoll kommune vil ha fortetting i området.

Bjørseth understreker at de legger inn et stort grøntområdet i boligfeltet.

– Dette blir fine lekeområder rett utenfor stuedøra. I tillegg dobler vi den eksisterende lekeplassen og setter inn godkjente apparater - for alle naboene. Vi har avtalt dette med velet, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no