23. jul
Mange biler parkert: Søndag sto fortsatt en rekke biler parkert utenfor bilverkstedet på Gardermoen, til tross for at eiendommen ikke er godkjent for parkering utover eksisterende bedriftsbehov.
 
Har drevet ulovlig parkeringsvirksomhet i flere måneder - nå kan de få 50.000 i gebyr
Etter måneder med ulovlig parkeringsvirksomhet i Vilbergvegen 117 tar Ullensaker kommune grep for å få slutt på praksisen.

Publisert: 25.okt.2017 13:30
Oppdatert: 25.okt.2017 14:17

Allerede i juli skrev EUB om at bilverkstedet i Vilbergvegen 117 på Gardermoen hadde tatt ferie. I mellomtiden var parkeringsplassen stappfull av ferierende turisters biler – stikk i strid med det eiendommen er regulert til.

– Bygningen er registrert som verkstedbygning. Eiendommen er ikke godkjent for parkering utover eksisterende bedriftsbehov. Kommunen vil undersøke denne eiendommen for å se om det er avvikende bruk og grunnlag for oppfølging, uttalte Hilde Dreyer Fladby, konstituert enhetsleder på arealavdelingen i Ullensaker kommune på tidspunktet.

Parkeringen fortsatte

I ettertid har den ulovlige parkeringsvirksomheten fortsatt. Søndag observerte EUB på ny en rekke biler parkert på eiendommen. EUB tok dermed på ny kontakt med Ullensaker kommune.

– Etter at du kontaktet oss i dag, har vi undersøkt saken i Vilbergvegen 117, og vært i kontakt med styreleder i selskapet. Vi har fått bekreftet at p-virksomheten fortsatt pågår, til tross for varsel om overtredelsesgebyr, sier Inger Kronen Tveranger, kommunaldirektør for plan, kultur og tekniske tjenester i Ullensaker kommune.

– Vi har gitt varsel om pålegg av stans av virksomheten og varslet mulig overtredelsesgebyr, med en øvre ramme på 50.000 kroner, utdyper Kronen Tveranger.

– Kaos på Gardermoen

EUB avdekket i sommer også ulovlig parkeringsvirksomhet på adressen Sogndalsvegen 12 på Gardermoen. Der tok Ullensaker kommune grep umiddelbart. Denne eiendommen har vært tømt for biler siden juli. Ifølge Ullensaker kommune er det Star Parkering som driver parkeringsvirksomheten i Vilbergvegen 117.

– Det er kaos på Gardermoen i forbindelse med sommerferien og ferieturismen, og det er nesten ikke parkeringsplasser å oppdrive. Jeg gikk og var arbeidsledig, så startet jeg og en kamerat denne bedriften, og skaper med det arbeidsplasser. Vi var på jakt etter aktuelle eiendommer til parkeringsvirksomheten. Jeg innrømmer at vi ikke er godt kjent med hvor det er lov å drive med slik parkering, uttalte administrerende direktør Roger Båhus i juli.

Han responderte ikke på EUBs henvendelser i denne sakens anledning.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no