19. apr
VEKST. Ordfører Tom Staahle ser Jessheim vokse på alle kanter, og han gleder seg. - Det er nok av kommuner som sliter med at folk flytter derifra. Jeg er glad for at Ullensaker er attraktiv for mange, sier han.
 
Kan få 700 nye boliger i år
JESSHEIM. 2017 kan bli et rekordår for boligbygging.

Publisert: 25.mai.2017 06:00
Oppdatert: 25.mai.2017 07:33

I 2007 ble 612 nye boliger tatt i bruk i Ullensaker. Det er toppåret på 2000-tallet, etterfulgt av 561 i 2008 og 526 i 2002. Bunnåret 2011 kom i etterdønningen av finanskrisen, med bare 133 boliger.

– I boligbyggeprogrammet fram mot 2023 ligger det et ønske om 13.500 nye boliger. Kommunens målsetting er 500 boliger i året, men jeg blir ikke overrasket om vi i år ender på bortimot 700. Boligprogrammet skal imidlertid rulleres i 2019 og vi jobber nå med alle parametere, påpeker ordfører Tom Staahle.

LES OGSÅ: Panorama er snart ferdig

STORE AKTØRER

EUB har flere ganger skrevet om store bransjeaktører som åpner butikk på Jessheim. Det samme skjer i boligmarkedet.

– Jeg ser med glede på at disse store vil hit, det betyr at vi er en attraktiv kommune. Jessheim er ikke bare en by i Ullensaker, men selve regionbyen på Øvre Romerike. Vi har et godt handelssentrum, og dette kjenner utbyggerne til. De vet alt om veksten her og hvor mange mennesker som etter hvert vil bosette seg i kommunen vår, sier han.

– Hvor mange er det?

– Vi teller 35.000 innbyggere nå. I 2030 er vi 50.000 mennesker, og de trenger alle et sted å bo. 13.500 boliger er et realistisk tall, sier han.

LES OGSÅ: Sentrumshagen kommer

OPP, OPP

Staahle mener det er én måte å bygge en by på, nemlig i høyden.

– Skal vi ta vare på grøntområder, åker og eng, må vi sørge for at det bygges oppover. Fire etasjer blir for lavt i denne sammenhengen, men det gjelder å bygge i pakt med terrenget. Blant annet bør de høyeste bygningene legges der terrenget er lavt, sier han.

– Hva synes du om den enorme veksten og byggingen vi ser rundt oss på alle kanter i kommunen?

– Flott, og en glede å se at det skjer ting. Å være ordfører i en kommune som vokser er et privilegium. Det er mer enn nok av kommuner som sliter fordi folk flytter der ifra. Jeg tror det ville vært veldig kjedelig å gå på jobb som ordfører der, påpeker Staahle.

KONTROLL

Alle kommuner som har opplevd vekst som Ullensaker og Øvre Romerike gjennomgår nå, får store utfordringer å hanskes med på alle kanter.

– Ullensaker kommune har utvilsomt håndtert veksten bra så langt. Gjennom et godt samarbeid med alle parter skal vi tilpasse oss den kommende veksten også, men vi må legge til rette for den innen rammene våre. Dette er en god norsk dugnad der alle aktører samarbeider, understreker han.

– Men intet tre vokser inn i himmelen?

– Boligbygging og vekst styres av markedet. Hvis Norge går inn i en resesjon vil det selvsagt påvirke Ullensaker også. Ingen utbygger setter i gang noe uten at det er et marked der. Enn så lenge er dette markedet godt i Ullensaker, sier Staahle.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no