18. nov
Ny medarbeider: Ordfører Tom Staahle (Frp) og avdelingsleder for kommunikasjonsavdelingen i Ullensaker kommune, Margrethe Meyer Bratt, er glad for å ha chat-roboten Kari på plass i Ullensaker kommune.
 
Nyansatt i kommunene – Kari er på jobb hele døgnet
Hun jobber døgnet rundt, er ekspert på chatting, blir aldri pensjonist og står klar til å svare på innbyggernes spørsmål. Robot-Kari er kommunenes ferskeste medarbeider.

Publisert: 01.sep.2018 09:00
Oppdatert: 01.sep.2018 11:22

«Er det ledig stilling som lærer i kommunen? Når skal restavfallet tømmes? Kan jeg bygge bod i hagen?». Kommune-Kari er en chatboot, det vil si en virtuell robot som skal svare på spørsmål via chat. Den er nå rullet ut i alle seks kommuner på Øvre Romerike, og skal bidra til å gi nettsidene et mer personlig preg.

– Vi ber om forståelse for at Kari er nyansatt og trenger noe tid til å lære. I sommer har Ullensaker hatt robottrenere som har lært opp Kari. Vi har tatt utgangspunkt i mange spørsmål som kommunen ofte får på sentralbord, sosiale medier og resepsjonen, sier Sara Marie Vollset, samfunnskontakt i Ullensaker kommune.

Mer enn 3.000 svar

30. august hadde Kari sin første arbeidsdag. I dag kan hun gi omtrent 3.400 svar. På smått og stort innbyggerne måtte lure på – om alt fra kommunenes tjenester og søknadsfrister til kontaktinformasjon. Hun jobber 24 timer i døgnet og sørger for at kommunene alltid er tilgjengelige for sine innbyggere.

– For at Kari skal bli bedre trenger hun å bli stilt spørsmål fra våre innbyggere. Derfor ønsker vi at alle som har spørsmål til kommunen, spør Kari først, sier Vollset.

Hun forteller at nyansettelsen er et ledd i en større digital satsing i kommunene. Det presiseres at ingen vil miste jobben som følge av robot-Kari.

– Men dette muliggjør at vi kan ha døgnåpen dialog med våre innbyggere. Chat-booten blir en del av vår digitale satsing for å bli en døgnåpen kommune. Det er enklere å være innbygger når du kan få svar på det du lurer på uansett hvor du er eller når på døgnet du spør, sier Margrethe Meyer Bratt, avdelingsleder for kommunikasjonsavdelingen i Ullensaker kommune.

Mange har testet

Da EUB snakket med Meyer Bratt og ordfører Tom Staahle (Frp) fredag ettermiddag kunne de fortelle at mange innbyggere allerede har testet den nyansatte.

– Det har kommet mange spørsmål. Så mange at hun knelte litt i morges. Nå er kommune-Kari tilbake og fungerer som hun skal, sier Meyer Bratt.

– Målet er at kommune-Kari skal gjøre kommunen mer effektiv. Hun bidrar til at vi kan dreie på ressursene og bruke de andre steder, sier ordfører Staahle.

– Hva er timelønnen til Kari?

– Hun får kost og losji og tak over hodet. I tillegg har hun minstelønn. Denne går til kake- og vinlotteriet i kommunen hver fredag, spøker Staahle.

Kari skal være en chat-tjeneste i første omgang som supplement på nettsidene, men på sikt ser kommunene for seg at nettsidene vil se annerledes ut enn de er i dag og derfor vil de fokusere på framtidas teknologi. Kommuneroboten er utviklet av Boost AI i samarbeid med selskapet Sem & Stenersen Prokom.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no