20. jun
PLAST: Oppkuttede hundeposer ender i dyrefõret. I tillegg kan hundemøkk inneholde parasitter som kuene ikke tåler, forteller mjølkebonde Gunnar Yggeseth.
 
Kaster hundemøkk i dyrefôret
EIDSVOLL VERK. Hundeeiere kaster plastposer med møkk ut på jordet der Gunnar Yggeseth høster dyrefôr. Det kan få alvorlige konsekvenser for husdyra.

Publisert: 01.nov.2017 14:00
Oppdatert: 31.okt.2017 15:18

I tillegg til at husdyrene kan få i seg plast, kan de bli infisert av en farlig parasitt.

– Hunder kan ha en parasitt som ikke de reagerer på, men som drøvtyggere ikke tåler, forteller Gunnar Yggeseth på Eidsvoll Verk.

– Dette kan føre til nødslakt eller abort, forteller han.

HUNDEMØKK I FÔRET

Poser med hundemøkk har blitt et alvorlig problem for Yggeseth som drive mjølkeproduksjon på en gård ved Sundbyvegen og nær boligområdet Mattisholtet på Eidsvoll Verk.

– Folk som lufter hundene sine i friområdet i nærheten, tar gjerne avføringen opp i hundeposer. Men de tar dem ikke med hjem. De kaster dem ut på jordet hos meg, forteller Yggeseth.

– Posene kan havne i rundballene under innhøsting. Dermed kan kuene få dem i seg gjennom fôret.

KAN FINN OPPTIL 2O POSER

– Jeg må ta jobben med å plukke opp hundeposene på min egen eiendom. Om våren kan jeg finne 20 slik poser, forteller Yggeseth.

Mjølkebonden vet ikke hvem som kaster fra seg poser med hundemøkk på denne måten, men han ber innstendig om at denne adferden opphører.

HUSEIERLAGET KONTAKTET

Yggeseth har nå tatt kontakt med Mattisholtet huseierlag i håp om å finne en løsning.

Huseierlagets leder, Frank Berg, forstår Yggeseths problemer.

– Huseierlaget har avskoget et areal som er blitt et yndet turområde, forteller Berg.

– Stien der går rett ved siden av jordet til Yggeseth. Det er derfor har han fått dette problemet. Det er ikke bare folk som bor på Mattisholtet som bruker dette området. Det kommer turgåere og hundeeiere fra hele Sagmoen, forteller han

BER OM POSEKASSE

Frank Berg har nå skrevet brev til Eidsvoll kommune og bedt om å få ei kasse der hundeeiere kan legge fra seg posene med avføring.

Huseierlaget har to slike kasser. fra før

– De blir flittig brukt. Vi står for tømmingen. Den ene står i et friområde sentralt på Mattiholtet og tømmes hver fjortende dag. Den andre blir tømt hver måned, forteller han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no