19. jul
KONSERT: Det ble Danmarks-tur og det ble København-konsert på på Vilberg skolekorps. Men det var ikke Norwegian sin skyld. Foto: Vilberg skolekorps.
 
Kastet seg i bilene da Norwegian sviktet
Da flyavgangen ble kansellert, kastet musikantene seg i bilene.

Publisert: 27.jun.2017 09:00
Oppdatert: 26.jun.2017 21:41

Klokka 05 om fredag morgen tikket det en sms inn til Vilberg skolekorps: Norwegian kansellerte flyet til København klokka 07.40. Der sto 12 ungdommer med blankpussende instrumenter klare og skulle på en lenge planlagt helgetur til Kongens by.

– Ja, hva skulle vi gjøre? Det var to muligheter – enten reiser vi eller så reiser vi ikke. Vi valgte det første, forteller korpsleder Liv Marthe Føllesdal.

kastet seg i bilene

Så hva gjør du da når du har valgt å reise til København og flyet ikke går?

– Jo, da kastet vi oss rundt og kjørte bil i stedet. Vi hadde planlagt at ungdommene og to av lederne skulle reise med fly, mens en bil med tilhenger til instrumentene skulle kjøre nedover. En pappa sa seg mer enn villig til å kjøre bil, og da manglet vi en bil til – og det ble meg. Dermed ble det bilseter i stedet for flyseter, men det tok ungdommene våre med godt humør. De er så tålmodige og flinke. Klokka 06.45 rullet vi ut fra Eidsvoll stasjon, og vi var framme i København ved 16-tida på ettermiddagen, forteller Føllesdal.

Det var bestilt overnatting på ungdomsherberge fra fredag til mandag, så den siden av saken var i orden.

TILBUD OM FLY SØNDAG

– Med sms-en fulgte ingen forklaring på kanselleringen, og da vi endelig fikk kontakt med Norwegian fikk vi beskjed om at det kunne hende at det ble satt opp et ekstrafly i løpet av dagen. Det var jo lite å stole på. Vi fikk også tilbud om nye billetter søndag, men det var til liten nytte i og med at vi skulle hjem mandag.

– Fikk dere noen forklaringer på hvorfor flyet ikke gikk?

– Nei, det gjorde vi ikke.

– Neste gang skolekorpset skal ut å reise – vil dere vurdere et annet flyselskap da?

– Ja, vi vil nok tenke oss om to ganger om vi skal velge Norwegian eller booke i et annet selskap. Det skjedde jo i fjor, og det samme gjentar seg i år, svarer Føllesdal, som mener at det kan se ut som om sommeren er en utfordring for flyselskapet.

KONSERT OG TIVOLI

Til tross for startvansker, ble programmet gjennomført som planlagt.

– Vi spilte konserter rundt om i København, blant annet på Gammeltorv. På lørdag kveld var alle i tivoli, og det var en stor opplevelse for oss alle. Nå er vi på veg hjem igjen gjennom Sverige, og akkurat nå passerer vi Göteborg, forteller korpslederen på telefon i mandag ettermiddag.

LES OGSÅ: Korpsturne med sjarmørfaktor

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no