17. aug
 
Etter drapet i Feiring: Kirken åpner dørene
I ettermiddag åpner Feiring kirke dørene for at folk som føler for det kan komme dit og søke trøst og kjenne på de følelsene etter tragedien i Feiring. I dag tidlig ble en kvinne er funnet drept og den antatte gjerningsmannen er hennes ektefelle.

Publisert: 28.aug.2017 13:05
Oppdatert: 28.aug.2017 13:20

– Det er helt naturlig å åpne kirkedørene når slike ting skjer. Dette er forferdelig tragisk. Vi lever i ei lita bygd hvor alle kjenner alle. Dette har kommet som et sjokk på hele bygda. I kirken kan folk komme sammen, gråte, søke trøst og lytte til stille orgelmusikk, sier prest i Feiring og Langset, Terje Kjølsvik.

– Min oppgave som prest er å være til stede, lytte og trøste. Vi kjenner alle de involverte godt. Jeg har akkurat vært innom butikken her i Feiring. Der er det sjokk og vantro, og tårene trillet på de jeg snakket med. Nå skal jeg til skolen og treffe rektor for å snakke om hvordan den skal opptre i situasjonen, forteller presten.

SATT KRISETEAM

Ordfører John-Erik Vika er like sjokkert som presten over drapet på en kvinne i Feiring.

– Først vil jeg si at våre tanker går nå til denne familien som er rammet så hardt. Kriseledelsen i kommunen har hatt møte, og kriseteamet forholder seg først og fremst til familien, så tar vi steget videre til skole og nærmiljø. Alle kjenner alle i i et lite lokalsamfunn, og Feiring er den del av Eidsvoll. Leteaksjonen etter den antatte gjerningsmannen har gått for åpent kamera, og det har vært sterke syns- og sanseinntrykk for hele bygda. Det grufulle har kommet tett på, og mange har fått en sjokkreaksjon, sier ordføreren.

Både han og presten vil være til stede i ettermiddag for å møte bygdefolket i Feiring kirke. Samlingsstunden finner sted klokka 16.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no